מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

טיפים להצלחה ולהנאה במטבח

28/01/2024
זמן קריאה: 2 דק'

בימים סוערים אלו, אפייה בבית נהפכה ליותר מסתם בילוי. זו פעילות שמנחמת ומביאה שמחה וטעם לרבים. בין שאתם אופים מנוסים ובין שחובבנים, לחוויית אפייה מוצלחת ובטוחה יש חשיבות עליונה.

להלן טיפים שיעזרו לכם לאפות בהצלחה ובהנאה, מסולתם - מותג כלי הבישול והאפייה.

ארגנו והכינו: כדי למנוע לחץ של הרגע האחרון ולהבטיח תהליך אפייה חלק, רגע לפני הכנת המתכון רכזו את כל המרכיבים והכלים הדרושים להכנתו. חממו את התנור ורפדו את תבניות האפייה מראש.

דיוק במדידה: אפייה היא כמו מדע. חשוב להיות מדויקים במדידת המרכיבים. השתמשו בכוסות ובכפות מדידה לחומרים היבשים ובמשקל מטבח למדידה של קמח, סוכר והאלמנטים האחרים. כמו כן עקבו בקפידה אחר המתכון לקבלת תוצאות טובות.

מרכיבים איכותיים: בחירת חומרי גלם איכותיים חשובה מאוד לטעמם הסופי של המאפים. ביצים טריות, תמצית וניל טהורה, שוקולד איכותי ותבלינים טריים, משפרים לחלוטין את טעם התוצר.

מרכיבים בטמפרטורת החדר: הוציאו את מרכיבי המאפה, כגון חמאה, ביצים וחלב, מהקירור החוצה לפני השימוש בהם כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר. שימוש במרכיבים בטמפרטורת החדר מייעל את הליך התמזגותם בבלילה. זו נעשית חלקה יותר, ומרקמו של המאפה נעשה טוב יותר.

טכניקות ערבוב: ערבבו במהירות נכונה, לא אטית ולא מהירה מדי. ערבוב יתר של הבלילה, עלול לגרום למאפים להתקשות, ואילו ערבוב עדין עלול להפוך את המרקם ללא אחיד.

טמפרטורות וזמני אפייה: השתמשו במד חום לתנור כדי להבטיח דיוק של הטמפרטורות לפי ההנחיות במתכון, שכן טמפרטורה לא נכונה עלולה להשפיע על התוצאה הסופית.

הימנעו מפתיחת דלת התנור: הקפידו על זמן האפייה, ואל תפתחו את דלת התנור במהלך האפייה. פתיחת הדלת עלולה לגרום לתנודות בטמפרטורה ולהשפיע על המאפה (למשל להפיל אותו במהלך תפיחה).

קררו ואחסנו את המאפים: אפשרו למאפים להתקרר לחלוטין על רשתות לפני אחסונם. אחסון לא נכון עלול לגרום להצטברות לחות, והמאפים ייעשו רטובים. לאחר שהם מוכנים, אחסנו אותם במכלי אחסון אטומים כדי לשמור על טריותם.

התנסו ותהנו: אפייה היא אומנות, וליצירתיות אין גבול. אל תפחדו להתנסות בטעמים ובקישוטים.

 

מאפה שמרים ריבת חלב ואגסים של השפית מאיה דרין בתבנית של סולתם. צילום: גל בן זאב

מארז הגשה מנירוסטה של סולתם לעוגה, 74.5 ש"ח במקום 149 ש"ח. צילום: גל בן זאב

סדרת תבניות אפייה קוגלהוף בארבעה דגמים מבית סולתם. 150 ש"ח ליחידה. צילום: גיל אבירם

עוגת גבינה שוקולד-לבן ומשמשים של השפית מאיה דרין, מתוך הספר דיסקו מתוקים, בעבור סולתם. צילום: גל בן זאב

עוגת קוקוס, שקדים ותותים של רינת צדוק, עם סדרת ריץ' סטון של סולתם. צילום: גל בן זאב

תבנית מאפינס שישה שקעים 27 ס"מ מבית סולתם. 35.60 ש"ח במקום 89 ש"ח. צילום: יח"צ

תבנית פעמון לעוגה אינגליש אקריל 12 על 29 ס"מ מבית סולתם. 123.60 ש"ח במקום 309 ש"ח. צילום: יח"צ

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן