מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

טיפים לשמירה על כלי נירוסטה*

15/06/2022
זמן קריאה: 3 דק'

נירוסטה (פלדת אל חלד) היא אחד מהחומרים החזקים ביותר המיועדים למגוון רחב של שימושים ביתיים ותעשייתיים. הרכב הכרום שבה אחראי לעמידות החומר בפני חלודה וכתמים, ועם טיפול נאות, היא יכולה להישמר ולהישאר מוגנת שנים רבות.

כלי בישול מנירוסטה עוזרים לשפר את תוצאות הבישול מאחר שהם מפזרים ומוליכים את החום באופן שווה, אחיד ומהיר, אלא שכלי מטבח מנירוסטה עשויים להישחק בשל לכלוך ומזהמים אחרים, ומומלץ לנקות אותם באופן קבוע כדי לשמור על זוהרם.

יצרנית כלי הבישול סולתם מעניקה טיפים לשמירה על כלי מטבח מנירוסטה: איך להגן עליהם מנזקים, ניקוי ואחסון נכון, כדי שיישארו לאורך זמן.

 

טיפים לזמן הבישול

גם תוך כדי בישול יש כמה טיפים שיעזרו לשמור על כלי הבישול כחדשים:

* המליחו את המים רק לאחר הרתיחה. כאשר ממליחים את המים בסיר לפני הרתיחה, המלח עשוי לגרום קורוזיה (איכול המתכת) שתשאיר סימנים זעירים אבל בלתי ניתנים להסרה בתחתית הסיר.

* חממו את המחבת לפני הוספת שמן. הוספת שמן למחבת חמה גורמת לפלדה להיות סטטית, והמשטח נעשה נון-סטיק. לכן מומלץ לחמם את המחבת, אחר כך להוסיף את השמן, ורק לאחר מכן את האוכל.

* מנעו מגע עם מזונות קרים. הנחת מזון קר על מחבת חמה עלולה לגרום להידבקות ולכלוך, מכיוון שהפלדה מתכווצת בעת מגע עם טמפרטורה נמוכה. אם אתם מתכננים לבשל מאכלים כגון בשר, עוף או דגים ששהו במקרר, תנו להם להות בטמפרטורת החדר למשך 15-10 דקות. לפני הבישול טפחו עליהם קלות עם מטלית או מגבת נייר כדי להסיר לחות עודפת.

* כדי לקבוע אם המחבת חמה מספיק לשמן, בצעו בדיקת מים פשוטה: טפטפו מעט מים במחבת. כאשר המים נוגעים במחבת, הם אמורים לתסוס ו"לרקוד" על פני השטח - ואז אפשר להוסיף את השמן. המים לא אמורים "לשבת" על פני השטח בכלל.

* אין להאיץ את תהליך החימום מראש באמצעות חום גבוה. מאחר שנירוסטה באיכות גבוהה יעילה בהחזקת חום והולכתו, חימום על אש גבוהה עלול להביא לחימום יתר של המחבת ולשריפת המזון.

* אפשרו למחבת להתקרר לחלוטין לפני שתשטפו אותה. הטבעה או השריה של מחבת נירוסטה חמה במים קרים עלולה לגרום לעיקום בלתי הפיך.

 

סדרת סירי נירוסטה של סולתם. צילום: גל בן זאב

 

שיטות ניקוי

עם הזמן, כלי נירוסטה עלולים להתלכלך ולאבד את הברק והמראה הנקי שלהם. אם השטיפה השגרתית במדיח הכלים לא מספיקה כדי להוריד כתמים עיקשים שהצטברו, קיימות כמה שיטות ידניות לניקוי. עם קצת מאמץ אפשר להחזיר את הברק לכלים ולגרום להם להיראות כמו חדשים.

* נקו את הכלים לפני הכנסתם למדיח. הנחת כלי הנירוסטה ישר במדיח עשויה לגרום להצטברות של חתיכות מזון ולכלוך. כדי למנוע זאת, מומלץ לשטוף קלות את הכלים לפני הכנסתם למדיח. גם מגבת רטובה ומעט סבון כלים יעבדו טוב לניקוי הראשוני של הכלים.

* בחרו חומר הברקה ייעודי לנירוסטה. השתמשו בחומרי ניקוי שאינם משאירים שריטות ואינם שוחקים את הברק של הסיר (מברשת רכה, כרית קרצוף), ושפשפו בעדינות רבה.

* ייבשו את הכלים מיד לאחר השטיפה. כדי למנוע כתמי מים ומראה עכור של הנירוסטה, יש לייבש את הכלים מייד.

* לטשו את הכלים כדי להחזיר להם את הברק. אפשר ללטש נירוסטה עם חומרים כגון מנקה זכוכיות, שמן זית, לימון ואבקת כביסה. יש להרטיב סמרטוט או מטלית עם מעט מחומר הליטוש ולנגב את הכלים. כדי למנוע שריטות, עקבו אחר סימני הכרום.

 

אחסון

אחסון זהיר ונכון של הכלים חשוב לתוחלת החיים ולביצועים שלהם. הכי מומלץ לאחסן את כלי הבישול על מדף תלייה עם שפע של מקום בין פריט לפריט. אם אין מדף תלייה, אחסנו את כלי הבישול בארון, והניחו ביניהם בד רך או מגבת מטבח כדי למנוע שריטות או פגיעות של המשטח.


*המידע מיצרנית כלי הבישול סולתם.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן