מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

טיפים לשמירה על מכונות ייצור

09/09/2021
זמן קריאה: 2 דק'

אתר פוד אונליין (Food Online) הוא אתר שמהווה מקור מידע וסיקור חדשותי בתחום עיבוד ואריזת המזון. האתר מציע רשימה של טיפים שיעזרו לכם לשמור על מכונות הייצור שלכם במצב מעולה. כל תקלה או בעיה בפס הייצור עלולים לעלות בזמן יקר, ועל ידי יישום של שיטות תחזוקה יסודיות, ניתן להגביר את היעילות ולמקסם את שולי הרווח. הקפדה על חמשת הטיפים הבאים יתרמו רבות למניעת אותן תקלות יקרות, ושמירה על פס ייצור חלק ופרודקטיבי.

תחזוקה שוטפת

מקום מעולה להתחיל בו יהיה ביצוע של תחזוקה מונעת - פשוט לעקוב אחרי הוראות התחזוקה של יצרן הציוד. חשוב לבצע בדיקה בשוטף של כל חלקי המכונה, החלפת חלקים בלויים ושידרוג חלקים באיכות נמוכה. הקפדה על ביצוע פעולות אלה בשוטף ישמרו לכם על הציוד, ויצמצמו את כמות התקלות. בנוסף, הקפדה על רישום מדויק של כל תהליכי התחזוקה תוודא שנהלי העבודה התקינים נשמרים. וכמובן, לא לשכוח לשמן את הציוד!

כיול שגרתי

מחוונים שונים נוטים לצאת מאיפוס לאורך זמן, וזה יכול לגרום, בין היתר, לתערובת לא אחידה או שקילה לא נכונה של מוצרים. על ידי כיול בשוטף של הציוד, ניתן לשמור על דיוק לאורך פס היצור, ושמירה על איכות המוצר. על מנת לוודא את רמת הביצועים הגבוהה של כל המכשירים, יש לשאוף לכיול חודשי של כל הציוד.

 

 

מלאי של חלפים

גם ציוד שמתוחזק ברמה הגבוהה ביותר יכול להתקלקל לעיתים. במקרה כזה, ניתן לחסוך זמן יקר ולהפחית את זמן השבתת קו הייצור על ידי שמירת מלאי של חלקי חילוף בהתאם להמלצת היצרן של המכונה. חלקי חילוף אלה יאפשרו תיקון מהיר של רוב התקלות הנפוצות, ולא יהיה צורך להשבית קו ייצור שלם עקב המתנה לחלק מסויים.

חינוך למפעיל

בחיים ישנן כמה הרבה אפשרויות לעשיית פעולה מסוימת. עם מכונות, לרוב יש רק דרך יעילה אחת שתתן את מירב התפוקה. מצד שני, שימוש לא נכון קרוב לוודאי שיגרום לבלאי מוגבר, ויפחית את אורך החיים של הציוד. זאת עוד, תפעול לא נכון עשוי אפילו לגרום לתקלה טוטאלית של הציוד, ולגרום לתיקון יקר ולעיכוב בייצור. השקעת זמן וכסף על הכשרה נכונה ויסודית של העובדים מהווה השקעה שתשתלם מאוד לטווח הארוך. כאשר מפעילי הציוד עברו הכשרה כראוי, יעילות הייצור תשתפר והציוד יחזיק מעמד ליותר זמן.

ביקורת

בנוסף לתחזוקה שוטפת וכיול, יש לבצע ביקורות יזומות לציוד על בסיס קבוע. אחת הדרכים המומלצות לביצוע ביקורת היא ליצור רשימה של בדיקות בלאי ולבחון את כל חלקי הציוד ביסודיות. למרות שביקורות כאלה יכולות לגזול זמן, ביקורת יעילה יכולה למצוא תקלה לפני שהיא מתרחשת, לקצץ בעלויות התיקון, ולחסוך את הזמן והכסף שהיו מתבזבזים בגלל עצירת פס הייצור.


מקור: www.foodonline.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן