מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

מדריך גבינה

רשת טיב טעם חוגגת שבועות: טיפים ועצות לרכישת גבינות ואילו גבינות מתאימות ליין ולפסטה

09/05/2023
זמן קריאה: 2.5 דק'

חג השבועות הוא חגיגה לחובבי הקולינריה החלבית, שנהנים ממאכלים עשירים ומגוונים. רשת טיב טעם החוגגת שבועות בסניפיה, תציע במעדניות מגוון עשיר ורחב של גבינות מהארץ ומהעולם, ומבצעים אטרקטיביים על כל הגבינות, הפסטות, היינות ועוד.

לפני קניית גבינה

בכל פעם שקונים יותר גבינה ממה שצריך "לאותו ערב", עולה השאלה איך שומרים ומאחסנים אותה בבית. לכך יש כמה כללים פשוטים, אבל קודם כל - איך בכלל קונים גבינה? איך לבדוק אם היא עדיין במצב טוב או שדרגת הבשלות שלה נכונה?

פרמזן: אין כמעט הבדל בין גבינות ארוזות כמשולשים בוואקום לגבינות במשקל שנחתכות מגלגלי גבינה. גבינות בוואקום שומרות טוב יותר על הלחות שלהן ועל הארומה. גבינות במשקל חייבים לדעת איך אוחסנו ונשמרו. גבינות שנמכרות ברשת טיב טעם נמצאות בפיקוח מתמיד ונשמרות בתנאים אופטימליים במחסני החברה המקוררים ובסניפים.

גבינות קשות מאוד, למשל גרוייר - לוודא שאינן יבשות: שטח הפנים שלהן צריך להיות שלם, ללא חריצים, וצריכה להיות להן מעט גמישות. גבינות אלה לא מתיישנות היטב מחוץ למחלבה (עד 3 שנים).

לכל גבינה ריחות וטעמים אופייניים. זה מה שמבדיל ביניהן. לאחר זמן מה, גבינות מסוימות, בעיקר גבינות עובש, אך לא רק הן, מפתחות ארומות חזקות יותר.

גבינות משתנות גם מבחינת צבעים. צבעיהן מתכהים: לבן נהפך לצהבהב, וצהוב נהפך לענבר וחום. בגבינות קשות מסוימות אפשר לראות גבישי סוכר חלב מתגבשים, נוצצים ומבריקים. אלה סימנים טובים, שאם הם מופיעים בגבינות הנכונות, הם ערובה לאיכות ולדרגת ההתיישנות. מצד שני, חלק מהגבינות מוציאות ומפרישות את שומן החלב ומקבלות ברק של שומן. למעשה הן מתייבשות.

 

מחלקת גבינות בטיב טעם. צלם: אסף לוי

גבינות עם פסטה ויין

הגבינות האלה מתאימות מאוד לשילוב עם פסטה, כל אחת בדרכה. מומלץ להוסיף לרטבים, לגרר מעל או להקרים: פונטינה - טעמים אדמתיים, ניתכת מצוין; פרמזן - מוסיפה מליחות, מתיקות, עוקצניות ומרקם, מצוינת עם רביולי; גורגונזולה - מליחות, חריפות, ארומות וגוף; פקורינו - כל הסוגים מצוינים לגירור, נסו אותה עם חצילים שרופים.

בשידוך בין יין לגבינה, חפשו טעמים משלימים או ניגודיים, בלי שהאחד ישתלט על טעמו של האחר: גבינות לבנות, עדינות וחמצמצות עם יינות לבנים יבשים כגון סוביניון בלאן; גבינות עדינות עם יינות אדומים פירותיים - לדוגמה, שיראז אוסטרלי או פינוטז' דרום אפריקני; גבינות חזקות או מיושנות עם יינות אדומים כבדים מצרפת - מאזור בורדו ובורגנדי או מספרד (ריוחה) ומאיטליה (קיאנטי קלאסיקה רזרבה); גבינות כחולות עם לבנים או רוזה מתוקים (יינות קינוח כגון מוסקט, יינות חצי יבשים כגון גוורצטרמינר וריזלינג גרמני); גבינות עזים עם יינות ארומטיים לבנים צעירים כגון סוביניון בלאן או אדומים צעירים כגון יינות קוט דה רון; גבינות כבשים - לפי טעמן. בדרך כלל הן עדינות יותר מגבינות עזים, ויתחברו להן יינות שרדונה עדינים או יינות מבעבעים קלים.

טיב טעם מציעה מגוון מבצעים לחג השבועות. לדוגמה: גרונה פדנו/פרמז'אנו רגאנו איטלקי 200 גרם, שניים ב-50 ₪, גורגונזולה דולצ'ה פיקנטה, 1+1, הזול ביניהם, גאודה עזים הולנדית ב-9 ₪ ל-100 גרם, גבינת חלומי מחלבות אירופה, 250 גרם ב-16.90 ₪, יין מבעבע קודורניו קלאסיקו 750 מ"ל, שתי יחידות ב-89.90 ₪, יין לה פטיט פרייר, שתי יחידות ב-79.90 ₪, מגוון מוצרי גבינות ארוזות של המותגים המשתתפים ב-50% הנחה על הפריט השני.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן