מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

מדריך לזיהוי תוצרת ישראלית

18/10/2022
זמן קריאה: 2.5 דק'

למען כל אלו שרוצים לקנות תוצרת ישראלית, משרד החקלאות הכין מדריך לזיהוי ההבדלים בין תוצרת מקומית ישראלית לתוצרת מיובאת.

מדיניות סימון תוצרת חקלאית טרייה המשווקת בישראל, היא חלק בלתי נפרד מהרפורמה בחקלאות שמוביל משרד החקלאות ופיתוח הכפר למען חיזוק החקלאות המקומית והצעדתה למציאות של המאה ה-21. לצד זאת ננקטים צעדים הכרחיים להגברת התחרות בשוק הפירות והירקות בישראל ולצמצום יוקר המחיה.

מטרת המדיניות היא לייצר שקיפות באשר למקור הגידול של פירות וירקות ולאפשר לציבור הישראלי לבחור את המוצרים המועדפים עליו באופן מושכל ומודע. זאת כחלק ממהלך רחב שמוביל המשרד לקידום אג'נדה ציבורית שתתעדף את התוצרת הטרייה מגידול מקומי. במסגרת זו יוקם לראשונה במשרד החקלאות מטה "חקלאות ישראלית".

צעדים אלה מתווספים לפעולות במסגרת הרפורמה, המשקיעה בחקלאות המקומית משאבים חסרי תקדים, בין היתר בצורה של תמיכה ישירה בחקלאי, לראשונה במדינת ישראל; השקעה במחקר ופיתוח טכנולוגי שיסייעו לחקלאים להתמודד עם שינויי האקלים; סיוע ברכישת טכנולוגיה חקלאית מתקדמת; הגדלת מכסות העובדים הזרים בחקלאות; וקידום תיקון לחוק לעידוד השקעות הון בחקלאות.

 

 

מה מעדיף הציבור הישראלי?

האם הציבור בישראל מעדיף תוצרת מקומית או תוצרת מיובאת?

סקר של משרד החקלאות מחודש מרס 2022 מלמד, שרוב הציבור הישראלי (63%) מעדיף תוצרת חקלאית ישראלית, בעיקר מתוך רצון לתמוך בחקלאיות ובחקלאים הישראלים. רוב הציבור (56%) מוכן לשלם יותר בעבור התוצרת החקלאית הישראלית. ארבעה מכל עשרה (39%) מוכנים לשלם עד 10% יותר בעבור פירות וירקות מקומיים. 17% מהציבור, בעיקר במגזר הדתי, מוכנים לשלם יותר מ-10% מעל מהמחירים של פירות וירקות מיובאים.

לעומת זאת, 3% בלבד ציינו כי הם מעדיפים את התוצרת החקלאית המיובאת, בעיקר משיקולי מחיר.

תוצרת מקומית ותוצרת מיובאת

בימים אלו משרד החקלאות ופיתוח הכפר פועל לקידום חקיקה של חובת סימון ארץ המקור של פירות וירקות המשווקים בארץ. המשמעות היא שנקודות מכירה שיימכרו פירות וירקות יחויבו לסמן בעבור הצרכנים את ארץ הייבוא ולהפרידה מהתוצרת הישראלית המקומית.

בשונה מתפזורת, תוצרת חקלאית ארוזה מחויבת כבר כעת בסימון ארץ המקור על פי חוק. חוק זה תקף על אריזות של פירות וירקות, פטריות, דבש ודגים.

איך מזהים פירות וירקות ישראליים?

לפניכם מדריך לזיהוי פירות וירקות מקומיים ישראליים עד להשלמת החקיקה, אשר במסגרתה הסימון יהיה עובדה מוגמרת ברשתות השיווק ובנקודות המכירה. זהו המדריך של משרד החקלאות לזיהוי תוצרת ישראלית.

 

שם הפרי/הירק תוצרת מקומית תוצרת מיובאת
תפוח/אגס ללא מדבקה / מדבקה בשפה העברית מדבקה בשפה זרה
אננס אננס בשלמותו (כולל הכתר) קיטום כתר העלים
ענבים ארוזים, מסומנים בשפה העברית. יש לוודא מקום ייצור, המחויב על פי חוק בתוצרת ארוזה ארוזים, מסומנים בלועזית או בעברית, ונושאים ציון מקור ייצור בחו"ל
שום השום הישראלי גדול, ריחני, משווק בתפזורת ארוז במארזי רשת דקה, קטן יחסית וצבעו לבן לחלוטין
עגבנייה עם עוקץ ללא עוקץ
מלפפון/פלפל מלפפונים ופלפלים מיובאים כל ימות השנה. כדי להבדיל בין תוצרת מקומית למיובאת יש לשים לב לארגזים הנמצאים מתחת למדפים. הארגזים נושאים את כל פרטי הזיהוי של מקור התוצרת
תמרים הכול ישראלי
רימונים הכול ישראלי
לוביה (שעועית ירוקה) הכול ישראלי
כרישה הכול ישראלי
סלק הכול ישראלי
קרא (מין של דלעת) הכול ישראלי

מקור: www.gov.il

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן