מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

צום של אימהות מניקות בכיפור ובתשעה באב

13/09/2023
זמן קריאה: 1 דק'

צום של מניקה מעלה שאלות לגבי בריאות האם המניקה והתינוק היונק. לרוב הנשים המניקות לא יגרום הצום סיכון או נזק רפואי. עם זאת נשים מניקות רבות מדווחות שחוויית הצום בהנקה הייתה קשה יותר מזו של צום בתקופות אחרות.

בכל מקרה שבו מתגלים בעיה או קושי רפואיים לאם או לתינוק, יש לקבל התייעצות רפואית לעניין הצום.

כאשר אישה מניקה בוחרת לצום, מומלץ להיערך לצום כמה ימים מראש כדי להגיע אליו באופן מיטבי ולצלוח אותו בקלות האפשרית: לשתות כמויות גדולות של מים בימים שלפני הצום (שלושה-ארבעה ליטרים ביום בכל אחד מהימים שקודמים לצום), ולאכול מאכלים המסייעים לצום יעיל כגון פחמימות מורכבות.

במהלך הצום יש לנוח כמה שאפשר. במידת הצורך יש להיעזר באחרים בטיפול בילדים כדי לאפשר מנוחה לאם המניקה. מומלץ לא להפחית את מספר ההנקות במהלך הצום מחשש לירידה באספקת החלב וליצירת דלקת בשד.

לאחר הצום מומלץ לתכנן יום רגוע ונינוח. לאפשר להניק לעיתים קרובות יותר מהנהוג כדי להשיב את תפקודה של מערכת אספקת החלב לקדמותה.

השפעת הצום על היונק

אין כמעט מידע מחקרי בנושא. ישנם פרסומים מעטים שלפיהם נמצאו הבדלים קלים בהרכב החלב לאחר צום. גם במחקרים שנעשו על בעלי חיים נצפו שינויים קטנים בהרכב החלב, וכן הפחתה מסוימת בכמות החלב ביום שלאחר הצום. הסבירות היא שברוב המקרים הצום לא יפגע בצרכיו התזונתיים של התינוק.

מומלץ לשאוב מנת חלב לפני הצום כדי להשתמש בה לקראת סוף הצום אם האם תרגיש צורך בכך.

כל שנאמר לעיל הוא הנחיה כללית. אם שסבורה שמצבה מצריך התייעצות רפואית או פסיקה אישית, תפנה להתייעצות עם הגורם המטפל.

 

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן