מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

תזונה בריאה בחג השבועות

30/04/2023
זמן קריאה: 1.5 דק'

לקראת חג השבועות לפניכם מספר המלצות לתזונה במתכונים חלביים, ברוח התזונה היום תיכונית:

* העדיפו שתיית מים על פני שתייה ממותקת. הוסיפו למים פלחים של לימון או תפוז, עלי נענע או לימונית, כדי לקבל טעם רענן ולעודד שתייה מספקת.

* אפשר להפחית את כמויות השומן והנתרן (מלח) במתכונים רבים: במתכונים המכילים גבינות לבנות רכות או מלוחות עתירות שומן, החליפו אותן בגבינות המכילות 3%-5% שומן, והעדיפו גבינות בעלות רמות נמוכות יותר של נתרן. קראו את תוויות הסימון התזונתי כדי להשוות בין המוצרים.

* בעת הגשת גבינות צהובות, החליפו גבינות המכילות 20% שומן ומעלה בגבינות המכילות 5%-9% שומן.

* החליפו שמנת ביוגורט. כך תחסכו בקלוריות ובשומן רווי.

* במתכוני פסטה - העדיפו פסטה מקמח מלא.

* כאשר מארחים ומתכננים להגיש כמה מנות עיקריות חלביות, כדאי להחליף חלק מהן במנת קטניות, למשל סלט שעועית או קציצות עדשים. אפשר לנסות סלט המכיל סידן ממקור צמחי.

* העדיפו רטבים על בסיס עגבניות, עשבי תיבול, יוגורט ושמן זית על פני רטבים על בסיס שמנת. את רוטבי השמנת העשירים (עם פטריות או בלעדיהן) המוגשים מעל פסטה או תפוחי אדמה, אפשר להחליף בהצלחה ברוטב בשמל על בסיס חלב דל שומן בתוספת תיבול כגון אגוז מוסקט.

* כתוספת, כדאי להכין סלטי ירקות או ירקות חתוכים על בסיס רוטב יוגורט או עשבי תיבול.

 

 

* לקינוח, כדאי להגיש פירות העונה או סלט פירות במקום עוגות, עוגיות וממתקים.

המלצות הנוגעות למתכונים של פשטידות ומנות עיקריות:

* החליפו את הגבינות השמנות והצהובות בגבינה עד 5% שומן או בטופו, והוסיפו תבלינים לטעם.

* עטרו את הפשטידה בגבינה צהובה עד 9% או בשומשום מלא במקום בגבינה צהובה שמנה.

* הרבו בשילובי ירקות ממגוון סוגים, צבעים וטעמים כגון בצל, כרשה, פטריות, ברוקולי, תרד וכרובית.

* השתמשו בעשבי תיבול ובתבלינים מגוונים. כך תוכלו להפחית את צריכת המלח, לגוון את טעמי הפשטידות ולהעניק להן צבע יפה.

המלצות הנוגעות למתכונים של עוגות וקינוחים:

* הגישו פירות עונתיים טריים כחלק ממרכיבי הקינוח/עוגה, כתוספת לקינוח ואפילו במקומו.

* העדיפו להשתמש בשמנת המכילה 10%-15% שומן על פני 22% או 38% שומן.

* במתכונים המכילים שני מכלי שמנת מתוקה, החליפו אחד מהם בכמות זהה של גבינה לבנה 5% שומן.

* בחלק מהמתכונים אפשר לצמצם את כמות הסוכר.

כדאי לזכור: פרוסת עוגת גבינה קטנה במשקל של 120-100 גרם, מכילה בממוצע 350-200 קלוריות, תלוי במרכיבים. לכן כדאי להסתפק במנות קטנות ככל האפשר, ברוח התזונה היום תיכונית.

 

הטיפים ממשרד הבריאות

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן