מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

תזונה נכונה בחג חנוכה

11/12/2023
זמן קריאה: 2 דק'

חגים, מועדים וחגיגות הם הזדמנות טובה ליהנות עם משפחה וחברים, לחגוג מסורות, לשמוח ולנוח. אך הם גם מזמנים אתגרים בשמירה על תזונה בריאה. בחג חנוכה נעשה שימוש רב בשמן. חשוב לבחור תזונה מאוזנת ובריאה, להמעיט באכילת מאכלים שומניים ומלוחים ולהשתדל לשלב פעילות גופנית בחגיגות.

עובדות על שמנים ומאכלי החג:

* שמנים ושומנים הם מרכיב חשוב וחיוני בתזונת האדם, אך סוג השמן עשוי להשפיע רבות על בריאותנו, על הלב וכלי הדם.

* השמנים והשומנים מכילים כמות גדולה של אנרגיה: גרם אחד של שומן מכיל 9 קלוריות, (כפול מחלבונים ופחמימות). כפית אחת של שמן מכילה 45 קלוריות.

* מאכלים מטוגנים סופגים הרבה שמן במהלך ההכנה, לכן הם עתירי אנרגיה. לפיכך אפשר לצרוך כמויות גדולות של אנרגיה בלי לשים לב.

סופגנייה רגילה מטוגנת מכילה 500-400 קלוריות. הדבר תלוי בגודל הסופגנייה ובכמויות הסוכר והמילוי.

לביבה מטוגנת מכילה כ-220 קלוריות וכ-14 גרם שומן.

בכפית אחת של אבקת סוכר או ריבה יש כ-20 קלוריות.

מומלץ שרק כ-20% עד 30% מצריכת האנרגיה היומית תהיה משומנים.

מומלץ שמרבית השומנים הנאכלים יהיו משמן רב או חד בלתי רווי, ממקור צמחי או מממרחים על בסיס שומנים אלה (כגון טחינה, מיונז ואגוזים).

בדיאטה בהיקף של 2,000 קלוריות יש צריכה של כ-66 גרם שומן, רובם ככולם ממוצרי המזון (מוצרי חלב, בשר, ביצים דגים) ומשמן המשמש לבישול. 15-5 גרם נוספים הם שומנים גלויים, שיגיעו באופן חופשי לתיבול או כתוספת בזמן הבישול.

המקור המומלץ לשומני מאכל הוא שמנים לא רוויים לסוגיהם, נוזליים בטמפרטורת החדר, ולרוב צמחיים. השימוש בשומן רווי ממקור צמחי (כגון שמן קוקוס ודקלים) או מהחי (כגון חמאה ושומן שמקורו בבשר), אינו מומלץ.

המלצות לתזונה בריאה לחג:

* לציין את החג ואת מסורותיו ולהקפיד על תזונה בריאה.

* לצמצם את כמויות השמן למאכל בימי החג.

* רצוי לאכול סופגנייה או לביבה באחד מימי החג, ולא לאכול אותן כל שמונת הימים.

* אפשר לבחור סופגנייה או לביבה קטנה, ולהמעיט בתוספות של סוכר, ריבה וממרחים מתוקים.

* להעדיף מזון מבושל, אפוי או מאודה על פני מזון מטוגן.

איך לצרוך פחות קלוריות?

* לביבות אפשר להכין מתפוחי אדמה ולהוסיף קישואים, בטטה, גזר, סלק או ירקות נוספים, וכך לגוון בטעם, בצבע ובהרכב התזונתי.

* חשוב להוסיף סלט ירקות, מנה עשירה בחלבון וירק מבושל. לקינוח אפשר להוסיף סלט מפירות טריים.

* עדיף לטגן בשמן קנולה ולא בשמנים אחרים.

* לביבות וסופגניות עדיף לאפות במקום לטגן.

* מומלץ לבחור לביבה או סופגנייה ביום מסוים, ולא לאכול את שתיהן באותו יום.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן