מגה מזון
כתבות
מגה משפט מזון
לעמוד קודם

זול ובגדול ערערה על קנס צרכנות

18/05/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

רשת הסופרמרקטים זול ובגדול (כ-26 סניפים, בעיקר באזור ירושלים והסביבה) הגישה ערעור על החלטת הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן להשית עליה עיצום כספי בסכום של 305,991 ש"ח. זאת בעקבות ביקורת פתע בסניף הרשת, ברחוב הרצוג 61 בירושלים, כשלושה שבועות לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל. בביקורת נמצאו הפרה של הוראות החוק בנוגע להצגת המחיר הכולל על גבי המוצר ובנוגע לחובת הצגת מחיר המוצר צמוד למדף שבו הוא נמכר, וזאת בשלט בולט וברור.

לדברי זול ובגדול, ההפרה נבעה מנסיבות קיצוניות שאינן בשליטתה, ולכל היותר מטעות אנוש, וזו לא הפרה מכוונת. היא גם נוהגת לתקן דרך קבע טעויות שמבצעים עובדיה מיד עם גילויים.

זול ובגדול סבורה, כי קשה להצדיק - או להחשיב כנמצאת במתחם הסבירות - ביקורת פתע בימיה הראשונים של המלחמה, עת המדינה הייתה בכאוס מוחלט, במצב חירום, עת בעלי העסקים, ובהם הרשת עצמה, נקלעו למצב בעייתי, בין היתר עקב מחסר ניכר בכוח אדם.

לדברי זול ובגדול, אף אם הייתה יכולה להיחשב ביקורת הפתע דווקא עם פרוץ המלחמה במתחם הסבירות (הדבר מוכחש), הרי שהחלטת הרשות להשית עליה סנקציה מהחמורות שיש בידה להשית - בדמות עיצום כספי בסכום המרבי שהיא יכלה לחייב, במקום לשקול סנקציה פחות חמורה בהתחשב בנסיבות המיוחדות של המלחמה והשפעותיה הברורות - אינה יכולה להיחשב במתחם הסבירות ו\או בגדרו של עיקרון המידתיות, כנדרש בהלכות הפסוקות.

זול ובגדול סבורה, כי הרשות להגנת הצרכן הפעילה שיקול דעת מוטעה תוך התעלמות משיקולים אשר היה עליה לשקול, ואי ביצוע איזון ראוי לאינטרסים ו\או מתן משקל אך ורק לשיקולים חוקיים ורלוונטיים.

לדברי זול ובגדול, תוצאות החלטת הרשות לפעול בביקורת פתע סמוך מאוד לפרוץ המלחמה, כשהיא מוחזקת כיודעת כי לבעלי העסקים והרשתות נגרם חוסר מהותי בכוח אדם וכי הם פועלים תחת לחצים כבדים ביותר של לקוחות בכמות חריגה עקב הצורך לספק מוצרים בכמויות חריגות ובכל שעות היום, כאשר היה צפוי כי יימצאו טעויות ו\או חריגות מהוראות חוק הגנת הצרכן, היא תוצאה בלתי סבירה ואי צדק בולט, ובפועל היא "השמת מכשול בפני עיוור" ובגדר מלכודת מצד הרשות. משכך יש לבטלה.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן