מגה מזון
כתבות
מגה משפט מזון
לעמוד קודם

מים חדרו לחדר קירור, הבשר הופשר

03/07/2025
זמן קריאה: 1 דק'

חברת בת אל בשרים מבית שמש, בעלים של מפעל לייצור בשרים, הגישה לבימ"ש השלום בהרצליה תביעת תגמולי ביטוח על סך 800,000 ש"ח נגד שלמה חברה לביטוח מפ"ת.

בתביעה נאמר, כי התובעת רכשה מהנתבעת פוליסת ביטוח עסק "שלמה BUSINESS" הכוללת כיסויים למבנה ושיפורי מבנה בסך שלושה מיליון ש"ח, לתכולה הכוללת ריהוט וציוד בשווי 500,000 ש"ח ולמלאי בשווי דומה. הפוליסה מורחבת לכסות גם "כל הסיכונים".

לדברי התובעת, היא אחסנה מלאי גדול של בשר בחדר קירור שבו שוררת טמפרטורה קבועה של 18- מעלות צלסיוס. באחד הימים הבחינו עובדיה כי מלאי רב של בשר הופשר. בדיקה מדוקדקת העלתה, כי מים אשר חדרו מקיר חיצוני שאליו מתנקזים מים ממזגנים ושטיפה של פנלים המורכבים בגג המבנה, חדרו אל תוך החלל מתחת לרשת ברזל בגג המבנה שבתוכו נמצא חדר הקירור.

המים נספגו וחלחלו אל מתחת לקירות של חדר הקירור הבנוי מפנל מבודד, גרמו נפיחות ועיוות של הפנל, והדבר אפשר חדירת מים ואוויר חיצוני בטמפרטורה גבוהה מזו השוררת בחדר הקירור אל תוך חדר הקירור. בעקבות זאת עלתה הטמפרטורה בחדר הקירור, וכפועל יוצא מכך התקלקל מלאי הבשר שאוחסן בו.

בתביעה נאמר, כי עובדי התובעת אספו את כל הבשר המקולקל והשמידו אותו, וכי שווי המלאי שהושמד הוא 745,000 ש"ח. אלא שהנתבעת דחתה את דרישתה לתשלום תגמולי ביטוח, בנימוק שמדו"ח השמאי מטעמה עולה, כי הנזק נגרם בגלל איטום לקוי בקירות של חדר הקירור מפנל מבודד, והנזק אינו מכוסה בפוליסה בהתאם לתנאי הפוליסה של "ביטוח תכולה ומלאי עסקי".

לטענת התובעת, הטענה של הנתבעת שלפיה מקרה הביטוח אירע בגלל ליקוי באיטום, אינה אלא ניסיון נואל ושקוף להתחמק מחבותה החוזית לשפות אותה בגין נזקיה שנבעו מהאירוע. נוסף על כך אין בפוליסה החרגה לנזקי איטום ו//או בגלל ליקוי באיטום, והנתבעת מנועה מלהסתמך על חריגים וסייגים לחבותה אשר לא הובאו לידיעתה.

עוד טוענת התובעת, כי בכל מקרה היא זכאית לתגמולי ביטוח מכוח כיסוי "כל הסיכונים".

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן