מגה מזון
כתבות
מגה משפט מזון
לעמוד קודם

עתירה לבג"ץ: אישור ליבוא בשר טחון

12/05/2026
זמן קריאה: 1 דק'

חברת נחמיה לחוביץ מאזור התעשיה עד הלום, העוסקת עשרות שנים ביבוא ושיווק של מוצרי בשר ודגים קפואים ובין היתר מייבאת בשר כשר לישראל, הגישה עתירה לבג"ץ, לביטול החלטת הרבנות הראשית לישראל שלא להתיר לה לייבא בשר בקר טחון לישראל ממפעלה בדרום אמריקה (אורוגוואי), בשם לאס פיידראס. במפעל מתבצעת כבר שנים שחיטה כשרה של בשר בקר בהשגחה צמודה של הרבנות ושל בד"צים מחמירים הרבה יותר. נטען לפגמים מהותיים שדבקו בהחלטה לקונית ובלתי מוסברת ובהליך המינהלי שהתקיים בעניינה.

לדברי החברה, מכיוון שעמדת מנכ"ל הרבנות, יהודה כהן, בסוגיית יבוא הבשר הטחון ממפעלה לא נומקה כלל, הרי שבעליל הרבנות לא התמודדה עם העובדות הרלוונטיות, ויש בה מופע מופגן של ניצול כוח מונופוליסטי בידי הרבנות.

בעתירה נטען, כי הרבנות, שהיא מונופול בתחום אישורי הכשרות לבשר המיובא לישראל, מתיימרת לפגוע בזכות יסוד חוקתית לחופש העיסוק של העותרת, אשר כאמור כבר מייבאת שנים רבות בשר לישראל, וכעת מבקשת לייבא גם בשר בקר טחון. לדברי העותרת, לא הוצג בפניה כל שיקול כשרותי לפגיעה הקשה בה, ובהיעדר הנמקה כלשהי להחלטת הרבנות, שאינה מבוססת על תשתית עובדתית כלשהי ואשר התקבלה בשרירותיות גמורה, בחוסר סבירות קיצוני ותוך הפרת חובת ההגינות המוגברת כלפיה, אי אפשר להבין מה עומד ביסודה ואם באמת ובתמים דבר מה מצוי בגרעין הקשה של דיני הכשרות במזון.

העותרת מציינת, כי משרד החקלאות וביטחון המזון קבע כי אין מניעה לייבא בשר טחון גולמי לישראל במנגנון הקיים של השירותים הווטרינריים הישראלים וכל רשות מוסמכת אחרת, וכי כדי לייבא בשר טחון גולמי, על הרשות המוסמכת במדינת המקור להודיע לשירותים הווטרינריים בישראל על הוספת מיתקן ופעילות לרשימת המיתקנים המאושרים ליצוא של מוצריהם לישראל (PRE-LISTING).

 

אילוסטרציה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן