מגה מזון
כתבות
ניהול מלאי מזון
לעמוד קודם

אחסון מזון בתעשייה

בסביבה של מטבחים תעשייתיים, מסעדות ותעשיית המזון, לצורך בהתקני אחסון יש חשיבות עליונה. התקני האחסון משמשים לשמירה על פריטים כגון מרכיבי מזון, כלי בישול וציוד ניקוי מאורגנים, נגישים והיגייניים

27/07/2023
זמן קריאה: 6 דק'

ישנם מספר סוגים של אמצעי אחסון המשמשים במטבחים תעשייתיים ובתעשיית המזון, כל אחד מהם נועד לשרת מטרה מסוימת.

יחידות מדפים

יחידות אחסון הן אחד ממכשירי האחסון המגוונים, והנפוץ ביותר במטבחים תעשייתיים, במסעדות ובתעשיית המזון. הם זמינים במגוון סוגים ועיצובים, והבחירה ביחידת מדפים מתאימה תלויה בצרכי האחסון הספציפיים של המטבח או המסעדה. להלן כמה מהסוגים הנפוצים של יחידות מדפים הקיימות בשוק.

יחידות מדפי תיל: יחידות כאלה הן בחירה פופולרית במטבחים תעשייתיים ובתעשיית המזון בשל הרבגוניות שלהן וקלות הניקוי. היחידות עשויות בדרך כלל מחוטי נירוסטה וזמינות במגוון גדלים ועיצובים. הם מותאמות לאחסון מרכיבים יבשים, שימורים ופריטי מזון אחרים.

אחת הדוגמאות ליחידת מדפי תיל היא מדפי תיל מפלדה בעלי 5 שכבות UltraDurable Commercial Grade NSF-Certified של Seville Classics. יחידה זו עשויה מחוט פלדה בעל חוזק תעשייתי ויכולה להחזיק עד 350 ק"ג. לכל מדף. היא מגיעה עם מדפים מתכווננים ורגלי הרמה כדי להתאים לצרכי האחסון למיניהם, ומאושרת NSF לשימוש מסחרי.

יחידות מדפים מוצקות: אלו עשויות מחומרים מוצקים כגון נירוסטה או פלסטיק ומשמשות בדרך כלל לאחסון פריטים כבדים כגון ציוד בישול או חומרי ניקוי. היחידות יציבות ועמידות, יכולות להיות צמודות לקיר או עצמאיות.

דוגמה ליחידת מדפים מוצקה היא מדף קיר Advance Tabco SS-202. יחידה זו עשויה מפלדת אל-חלד בקוטר 18 אינטש ויכולה להחזיק עד 90 ק"ג. היא מגיעה במגוון גדלים וניתנת לתלייה על הקיר כדי לחסוך מקום. מיועדת לאחסון פריטים כבדים כגון סירים ומחבתות וקלה לניקוי ולתחזוקה.

מתלים: אלה משמשים לאחסון פריטים כבדים מהרצפה, כגון שקיות גדולות של קמח ומוצרים יבשים אחרים. הם עשויים בדרך כלל מפלסטיק או אלומיניום. מתלים לזבל מושלמים למיצוי שטח האחסון ולשמירה על הניקיון במטבח.

דוגמה למתלה לזבל היא מתלה מטלית אלומיניום בגודל 24x24x12 אינץ' של Regency. יחידה זו עשויה מאלומיניום ויכולה להחזיק עד 650 ק"ג. היא מיועדת לשימוש בסביבות רטובות או יבשות, ומושלמת לאחסון פריטים כבדים מהרצפה. מאושרת NSF לשימוש מסחרי, וקלה לניקוי ותחזוקה.

 

מקררים ומקפיאים

מקררים ומקפיאים נועדו לשמור על רמה עקבית של טמפרטורה ולחות כדי להבטיח שפריטי מזון יישארו טריים ובטוחים לצריכה. קיימים בשוק מגוון סוגים של מקררים ומקפיאים, כל אחד מהם נועד להתאים לצרכי אחסון אחרים. להלן כמה מהסוגים הנפוצים:

מקררים ומקפיאים עם יחידות לחץ: הסוג הנפוץ ביותר של ציוד קירור במטבחים תעשייתיים ובמסעדות. יחידות אלו זמינות במגוון גדלים ועיצובים, והן מאפשרות לאחסן מוצרי מזון מתכלים כגון בשר, מוצרי חלב וירקות.

דוגמה אחת היא מקרר True T-49-HC 55" Solid Half Door Reach-In. יחידה זו עשויה מפלדת אל-חלד ויש לה דלתות מוצקות בחצי גודל לגישה נוחה. היא יכולה להחזיק עד 49 רגל מעוקב (1.39 מטר מעוקב) של מוצרי מזון ובעלת מדפים מתכווננים כדי להתאים למגוון צרכי אחסון. המקרר חסכוני באנרגיה וידידותי לסביבה.

מקררים ומקפיאים מסוג walk in: נועדו לצרכי אחסון גדולים יותר כגון אחסון כמויות גדולות של פריטי מזון או אחסון פריטים גדולים מאוד. יחידות אלה נבנות בדרך כלל בהתאמה אישית כדי להתאים לצרכי אחסון ייחודיים.

דוגמה אחת למקרר כזה היא Kolpak QS6-106-CT Polar-Pak 6' x 10' x 7'6 (1.83x3.05x2.29 מטר) - מקרר walk in מקורה. הוא מיועד לשימוש פנימי ויכול להכיל עד 1,280 רגל מעוקב (36.27 מטר מעוקב) של פריטי מזון. הוא מגיע עם מערכת קירור מורכבת מראש, ואפשר להתאימו אישית עם תכונות כגון רמפה, מדפים ווילונות פסים.

מקררים ומקפיאים תת-דלפקיים: אלה מיועדים לאחסון קטן יותר ולמטבחים עם שטח מוגבל. היחידות מתוכננות בדרך כלל כדי להתאים מתחת למשטחים או לשולחנות עבודה, ואפשר להשתמש בהם לאחסון פריטים מתכלים כגון מוצרי חלב, בשר וירקות.

אחת הדוגמאות למקרר תת-דלפק היא Turbo Air MUR-28 M3 מסדרת 28 אינץ' - מקרר תת-שיש לדלת מוצקה. יחידה זו עשויה מפלדת אל-חלד ויכולה להכיל עד 7.5 רגל מעוקב (0.21 מטר מעוקב) של מוצרי מזון. היא מגיעה עם מדפים מתכווננים, מעבה לניקוי עצמי ומערכת קירור חסכונית באנרגיה.

מקררי שוק פריז: נועדו לקרר או להקפיא במהירות פריטי מזון כדי למנוע צמיחת חיידקים ולשמור על איכות המזון. יחידות אלה משמשות בדרך כלל במטבחים תעשייתיים, במסעדות ובמפעלי שירותי מזון אחרים. לצ'ילרים ולמקפיאים מגוון גדלים ועיצובים, מדגמי משטחים ועד יחידות walk in גדולות.

דוגמה אחת לצ'ילר שוק פריז היא Traulsen RBC200 Blast Chiller. יחידה זו עשויה מפלדת אל-חלד ויכולה לצנן עד 200 פאונד (90.7 קילוגרם) של מזון מ-194 מעלות פרנהייט ל-37 מעלות (90 עד 3 מעלות צלזיוס) בתוך 90 דקות. היא מגיעה עם לוח בקרה ומסך מגע, ומיועדת לשמור על האיכות והבטיחות של המזון במטבחים מסחריים.

 

פחי אחסון

פחי אחסון משמשים בדרך כלל במטבחים תעשייתיים, במסעדות ובתעשיית המזון לאחסון מרכיבים יבשים כגון קמח, סוכר, דגנים ותבלינים. הם מגיעים במגוון גדלים וצורות, ועשויים ממגוון חומרים כגון פלסטיק, נירוסטה ואלומיניום. פחי אחסון מיועדים לשמירה על מרכיבים מאורגנים, נגישים בקלות והיגייניים, ואפשר להשתמש בהם עם סקופים או כלי מדידה אחרים כדי להבטיח מדידות מרכיבים מדויקות.

לדוגמה, פחי רכיבים עשויים בדרך כלל מפלסטיק ומיועדים לאחסן מרכיבים יבשים כגון קמח, סוכר ודגנים. פחי רכיבים מגיעים בדרך כלל עם מכסה כדי להגן על התוכן מפני זיהום, ואפשר להשתמש בהם עם סקופים או כלי מדידה אחרים כדי להבטיח מדידות מרכיבים מדויקות.

דוגמה לפח רכיבים הוא Rubbermaid Commercial Products FG9G5700WHT ProSave Ingredient Bin. הוא עשוי מפלסטיק בדרגה מסחרית ויכול להכיל עד 32 כוסות (7.6 ליטר) של מרכיבים יבשים. הוא מגיע עם מכסה שקוף המאפשר לזהות את התכולה, וסקופ שמתחבר לחלק הפנימי של הפח, לגישה נוחה.

מכלי אחסון מזון עשויים בדרך כלל מפלסטיק, זכוכית או נירוסטה, ומיועדים לאחסון פריטי מזון כגון שאריות, מרכיבים מוכנים ומזון מבושל. הם מגיעים במגוון גדלים וצורות, ואפשר להשתמש בהם לאחסון פריטי מזון חמים וקרים כאחד. מכלי אחסון מזון מגיעים בדרך כלל עם מכסה כדי להגן על התוכן מפני זיהום, ואפשר לערום אותם כדי לחסוך במקום.

דוגמה למכל אחסון מזון היא מיכל אחסון מרובע מפוליקרבונט Cambro 2SFSCW135. המכל יכול להכיל 1.9 ליטרים של מוצרי מזון. הוא מגיע עם מכסה שקוף המאפשר לזהות את התכולה ויכול לעמוד בטמפרטורות של -40 עד 99 מעלות צלזיוס.

מיתקני רכיבים יבשים: משמשים בדרך כלל לחלוקת מרכיבים יבשים כגון דגני בוקר, גרנולה ואגוזים. הם זמינים במגוון גדלים ועיצובים ושומרים על המרכיבים מסודרים ונגישים. מגיעים בדרך כלל עם מכסה כדי להגן על התוכן מפני זיהום ומנגנון בקרת מנות כדי להבטיח מדידות מרכיבים מדויקות.

דוגמה למיתקן רכיבים הוא Zevro KCH-06123 Commercial Plus העשוי מפלדת אל-חלד ויכול להכיל עד 0.5 ליטרים של מרכיבים יבשים. יש לו מנגנון בקרת מנות המוציא כמות מסוימת של מרכיב בכל סיבוב, ולפיכך מותאם היטב לשימוש במטבחים מסחריים.

 

מתלים לכלים

מתלים לכלים משמשים לאחסון כלי בישול כגון כפיות, מרית ומלקחיים. הם מגיעים במגוון גדלים ועיצובים ועשויים בדרך כלל מפלדת אל-חלד, ולפיכך עמידים וקלים לניקוי. מתלים לכלים מיועדים לשמירה על כלי בישול מסודרים ונגישים בקלות, ואפשר להרכיבם על הקיר או להציבם על משטח השיש.

מדפי כלים: משמשים לאחסון וייבוש כלים כגון צלחות, קערות וכוסות. מגיעים במגוון גדלים ועיצובים ועשויים בדרך כלל מפלדת אל-חלד או פלסטיק. מתלים לכלים מושלמים לשמירה על הכלים מאורגנים ונגישים, ואפשר להשתמש בהם כדי למקסם את שטח הדלפק.

לסיכום, התקני אחסון חיוניים במטבחים תעשייתיים, במסעדות ובתעשיית המזון. הם משמשים לשמירה על פריטים מאורגנים, נגישים והיגייניים. מיחידות מדפים ועד פחי אשפה, ישנם מספר סוגים של התקני אחסון שנועדו לשרת מטרות ספציפיות. בבחירת אמצעי אחסון למטבח או למסעדה תעשייתיים, יש להביא בחשבון גורמים כגון עמידות, היגיינה וגיזה קלה. על ידי בחירת התקני אחסון נכונים, אפשר לשפר את היעילות, לשמור על הניקיון ולהבטיח שפריטי מזון יישארו טריים ובטוחים לצריכה.

 

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן