מגה מזון
מדורים
אוכל גורמה
לעמוד קודם

האוכל היקר בעולם

05/01/2025
זמן קריאה: 0.5 דק'

כמה ממוצרי המזון והמצרכים הייחודיים בעולם נחשבים ליקרים ביותר. היוקרה שלהם נובעת בעיקר משיטות ייצור או הפקה מורכבות או מאחר שהם נדירים בעולם. מוצרי מזון כגון תבלין זעפרן, פטריית כמהין לבנה או טונה כחולה הם מרכיבים יוקרתיים שאפשר לטעום מהם אך ורק במסעדות יוקרה מסוימות.

המוצרים הנדירים והיוקרתיים נמצאים בצמרת הקולינרית של עולם המזון. שפים וחובבי מזון רבים בעולם מוכנים להשקיע כסף ומאמץ רב כדי להשיג מוצרים כאלו. למשל, לפירות ים מסוימים ולפטריות כמהין טעם ייחודי שאי אפשר למצוא בשום מוצר מזון אחר בעולם. מוצרי מזון ספציפיים משנים את החוויה של ארוחות יוקרה.

קוויאר אלמס, סוג קוויאר שנלקח מדג בלוגה הלבן השוכן בעיקר בים הכספי באזור איראן והקווקז, ידוע כאחד ממוצרי המזון הנדירים ולכן גם היקרים בעולם. יש לו טעם בולט ובמרקם רך. הדג נמצא בסכנת הכחדה ממשית, לכן הסיכויים להשיג את המצרך פוחתים משנה לשנה. נכון להיום, פאונד אחד של הקוויאר (כ-400 גרם) עולה בסביבות 34,500 דולרים.

מלון יובארי (Yubari) צומח אך ורק באזור ספציפי ביפן. המרקם החלק שלו והמתיקות המושלמת הופכים את המלון לפרי טבעי ויוקרתי בכל העולם. במקרים מסוימים, מלון יובארי מוגש כמתנה חשובה באירועים מרכזיים בחיים. המלון נמכר במכירות פומביות במחיר של כ-20 אלף דולרים לזוג.

פטריית כמהין לבנה היא הדוגמה הפופולרית ביותר למזון יוקרה. הפטריות גדלות באיטליה מתחת לאדמה, ולכן הן קשות להשגה. טעם האדמה החזק שמזוהה עם הפטריות הופך אותן למצרך נחשק בארוחה יוקרתית. חצי קילוגרם של פטריות כמהין יעלה 3,000 עד 4,000 דולרים.

זעפרן הוא התבלין היקר בעולם. מחירו נע בסקאלה רחבה בין 500 ל-5,000 דולרים לחצי קילו. התבלין נאסף בעבודת יד קשה ומונוטונית מפרחי צמח שנקרא Crocus sativus. נגיעה קטנה של זעפרן מעניקה לאוכל צבע בהיר ובולט וניחוח חזק.

 

לפרטים נוספים

 

צילום: ZeeNews

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן