מגה מזון
מדורים
אוכל גורמה
לעמוד קודם

הצ'יפס היקר ביותר בעולם

20/02/2022
זמן קריאה: 1 דק'

צ'יפס מלוח ופריך הוא חטיף מועדף על מיליוני אנשים ברחבי העולם, ומכמה סיבות. הסיבה הראשונה היא בהחלט הטעם הפנטסטי. הסיבה השנייה היא פשטות ההכנה, והסיבה השלישית, המחיר המשתלם. למרות ששתי הסיבות הראשונות נכונות, אפשר להתווכח על הסיבה השלישית - מחיר, לפחות אם תשאלו את Serendipity3, מסעדה ניו יורקית אייקונית המציעה צ'יפס ב-200 דולר - "קרם דה לה קרם פום פטיס".

הצ'יפס האקסקלוסיבי הזה נכנס לאחרונה לספר השיאים של גינס בגלל המחיר המדהים שלו, ובכך קיבל את התואר "הצ'יפס היקר ביותר". תפוחי האדמה, שהוכנו כחלק מחגיגת היום הלאומי של צ'יפס - 13 ביולי, הם עבודתם של השף ג'ו קלדרון, מנהל הקריאייטיב של המסעדה, והשף פרדריק שואן-קיוורט, מנכ"ל חברת Serendipity3.

כדי להגיע למחיר מדהים, הצ'יפס מוכן מתפוחי אדמה של צ'יפרבק מולבנים עם שמפניה של דום פריניון וחומץ ארמני צרפתי. לאחר מכן הם מטוגנים שלוש פעמים בשומן אווז טהור, המתקבל מאווזים חופשיים המגודלים בדרום צרפת, ואז מתובל במלח כמהין גרנדה, עשוי בעבודת יד, ממקום זהה בצרפת, וכן בשמן כמהין עירוני קיץ העשוי מחלב כבשים ובכמהין קיץ שחורות מאומבריה.

בהתייחסו ליצירת המופת שלו, אמר ג'ו קלדרון: "אנו מתכבדים להיות מוכרים על ידי ספר השיאים של גינס על יצירתנו, כלומר הצ'יפס היקר ביותר בעולם, ואנו מצפים ליצור מעדנים דקדנטיים עוד יותר בעתיד."

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן