מגה מזון
מדורים
אחסון מזון
לעמוד קודם

מאכלים עם חיי המדף הארוכים ביותר

18/08/2021
זמן קריאה: 1.5 דק'

המזון ברשימה להלן עשוי להחזיק זמן רב. יש להיפטר מכל פריט מזון שנראה או מריח רע, ומכל מזון שיש לו טעם רע. אם עובש או חרקים מופיעים סמוך לו, יש להיפטר ממנו מיד, שכן מזון נגוע מסכן מאוד את הבריאות.

דגים משומרים: שימורי דגים כגון סלמון, סרדינים וטונה מלאים בחלבון ובחומצות אומגה 3. משומרים סגורים המאוחסנים במקום מוצל ויבש יכולים להחזיק שלוש שנים.

קופסאות שימורים: שימורי פירות וירקות מכילים מגוון ויטמינים וערכים תזונתיים. אפשר לאכול מזון משומר בטמפרטורת החדר, אך מלבד ירקות משומרים עדיף שיהיה מחומם.

אבקת קקאו: חבילה פתוחה של אבקת קקאו לא ממותקת יכולה להחזיק כשלוש שנים בטמפרטורת החדר. אבקת שוקולד עם רכיבי חלב לא תחזיק כל כך הרבה זמן.

פירות וירקות מיובשים: ייבוש של פירות וירקות מסיר את כל המים ובכך מונע דיקומפוזיציה. ירקות יבשים יחזיקו קרוב לשמונה שנים במכל אטום. גזר מיובש יחזיק כ-25 שנים, ולתירס מיובש חיי מדף של עשר שנים. פירות מיובשים יכולים להחזיק שנה. אחסנו פירות וירקות בתוך מכלים אטומים קטנים כגון צנצנות מייסון, שקיות מיילר או ניילון. בכל פתיחה של המכל המזון נחשף לאוויר וללחות אשר מורידים את איכותו.

פסטה יבשה: כל סוגי הפסטה היבשה יחזיקו כ-30 שנים אם יאוחסנו כראוי.

דבש: תכולת הלחות הנמוכה של הדבש והחומציות גורמות שבקטריות לא יכולות לשהות בו. אם הוא מאוחסן בטמפרטורת החדר, דבש יכול להחזיק פרק זמן בלתי מוגבל. עם הזמן הוא עשוי להתגבש. במקרה כזה אפשר לחמם צנצנת דבש על חום נמוך במים מבעבעים עד שהוא נהיה נוזלי. לדבש יש נוגדי חמצון המגנים על תאי הגוף, תכונות אנביקטריאליות ואנטי דלקתיות, כלומר אפשר להשתמש בו כדי לטפל בכוויות ובפצעים.

חמאת אגוזים: בדומה לשקדים, לקשיו ולבוטנים, חמאת אגוזים יכולה להישמר כשנתיים כשהיא עדיין סגורה. קופסאות פתוחות יחזיקו שישה חודשים.

ירקות חמוצים: ירקות כבושים מאוחסנים בצנצנות עם מלח, חומץ ומים. מרכיבי החומץ משתלבים עם רכיבי חומציות טבעיים בירקות ותורמים להאטת תהליך הריקבון. צנצנות סגורות של ירקות כבושים עשויות להחזיק קרוב לשנתיים.

אורז לבן ארוך: מצרך מזון שיכול להישמר לנצח כל עוד הוא מאוחסן במכל אטום ובמקום יבש ומוצל. הסובין הוסר מאורז לבן, כלומר הוא יכול להישמר הרבה יותר זמן מאורז חום.

שיבולת שועל מגולגלת: אפשר לשמרה במכל אטום שנתיים.

מלח וסוכר: אפשר לאחסן מלח וסוכר לבן או חום במכלים אטומים זמן רב מאוד.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן