מגה מזון
מדורים
אחסון מזון
לעמוד קודם

פתרונות אחסון מזון ואוכל במסעדות

04/01/2023
זמן קריאה: 1 דק'

ישנם מספר פתרונות אחסון מזון שמסעדות משתמשות בהם כדי לשמור על מזון טרי ומאורגן. הנה כמה מהאפשרויות הנפוצות:

קירור: לרוב המסעדות יש מקרר כניסה לאחסון מוצרי מזון מתכלים כגון בשרים, מוצרי חלב ותוצרת. בחלק מהמסעדות יש גם מקררים קטנים יותר או מקררים עם גישה לאחסון מזון שנמצא בשימוש תכוף יותר.

הקפאה: למסעדות רבות יש מקפיא מסחרי לאחסון מוצרי מזון קפואים כגון גלידה, ירקות קפואים ובשרים. מקפיאים אלו בדרך כלל גדולים יותר ממקפיאים ביתיים ומיועדים לשמור על טמפרטורה עקבית כדי לשמור על טריות המזון.

אחסון יבש: אזורי אחסון יבשים משמשים לאחסון פריטי מזון שאינם מתכלים כגון דגנים, קמח וקופסאות שימורים. אזורים אלה צריכים להיות קרירים, יבשים ומאווררים היטב כדי למנוע קלקול.

צידניות ושידות קרח: מסעדות עשויות להשתמש בצידניות קרח כדי לאחסן פריטים מתכלים שצריך לשמור בטמפרטורה מסוימת, כגון בשר נא ופירות ים. יש לאחסן פריטים אלה במקררים נפרדים מפריטי מזון אחרים כדי למנוע זיהום צולב.

מדפים ומתלים: מסעדות משתמשות בדרך כלל במדפים ובמתלים לאחסון מוצרי מזון שאינם מצריכים קירור או הקפאה. אלה עשויים לכלול מוצרים יבשים, תבלינים ופריטים אחרים שאינם מתכלים.

חשוב למסעדות לאחסן מזון כראוי כדי להבטיח שיישאר טרי ובטוח לאכילה. בכלל זה שמירת מזון בטמפרטורה המתאימה, שימוש במכלי אחסון ושקיות מתאימים וסיבוב מלאי כדי להבטיח שימוש קודם כל בפריטים ישנים יותר.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן