מגה מזון
מדורים
טכנולוגיות מזון
לעמוד קודם

ביו-דבש ייצרה דבש מתורבת עם מזון מלכות

30/05/2022
זמן קריאה: 1 דק'

חברת הפודטק הישראלית ביו דבש (Bee IO), המפתחת תהליך תעשייתי לייצור דבש מתורבת - דבש ללא דבורים, דיווחה על הצלחתה לייצר דבש מתורבת המכיל חלבון מזון מלכות מתורבת. לדבש שפיתחה פעילות אנטי-בקטריאלית גבוהה יותר באופן מובהק מזו של דבש טבעי מסחרי מסוג דומה ומזו של דבש מתורבת ללא חלבון מזון מלכות.

הצלחה זו מגיעה בהמשך להישג בייצור חלבון מזון מלכות מתורבת בעל פעילות אנטי-בקטריאלית באופן עקבי ויעיל על ידי ביוריאקטור, באמצעות מיתקן הייצור של החברה בפארק המדע ברחובות. המיתקן מסוגל לייצר דבש מתורבת בהיקף של עד 3 טונות בשבוע (פיילוט).

ייצור דבש מתורבת בעל חלבון מזון מלכות כמו זה שפיתחה ביו דבש הוא אבן דרך חשובה בקנה מידה עולמי, ומקדם את החברה לפיתוח דבש מתורבת איכותי, בעל תכונות משופרות בהשוואה לדבש טבעי. דבש מסוג זה יכול לשמש כמזון-על (Superfood), יעשיר את תזונת האדם ויאפשר שימושים יעילים בדבש המתורבת בתעשיית הפארמה והקוסמטיקה. שיפור התכונות האנטי-בקטריאליות עשוי לשפר את חיי המדף של המוצר.

ההצלחה בניסוי היא בהתאם לתוכנית העבודה שסוכמה, והיא צפויה לאפשר להמשיך לפתח ולייעל את יכולת ייצור הדבש המתורבת, בעל הפעילות האנטי בקטריאלית המוכחת, בהיקפים תעשייתיים.

 

מימן לשמאל: מעבדת ביו דבש. צילום: סיון מויאל; צילום: דורון לצטר

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן