מגה מזון
מדורים
טכנולוגיות מזון
לעמוד קודם

ביו-דבש תייצר חלב בופאלו מתורבת

08/06/2022
זמן קריאה: 1 דק'

חברת הפודטק הישראלית ביו דבש (Bee IO), המפתחת תהליך תעשייתי לייצור דבש מתורבת - "דבש ללא דבורים", דיווחה כי הצליחה לבטא בהצלחה חלבונים אשר מקורם בחלב בופאלו והדרושים ליצירת חלב בופאלו מתורבת ומוצריו. זהו מהלך פורץ דרך ברמה עולמית, וממצב את החברה כחלוצה עולמית גם בתחום ייצור חלב בופאלו מתורבת.

חלב בופאלו הוא החלב השני הנצרך בעולם ומייצג 15% מצריכת החלב הכללית (כ-910 מיליון טונות). יש לו ערך תזונתי גבוה, והוא מאופיין בהרכב עשיר של חלבונים, חומצות שומן, ויטמינים ומינרלים. לכן הביקוש למוצרים מבוססי חלב בופאלו הולך ועולה. מחקרים מייחסים לחלב הבופאלו סגולות רפואיות מרובות, בין היתר סוגי סרטן מסוימים.

ככל שהחברה תמשיך ותייעל את הטכנולוגיה שלה, חלב בופאלו מתורבת עשוי להיות רציף, לפי דרישה, ללא תלות בעונות השנה, מיוצר באופן בר-קיימא וללא פגיעה בבעלי חיים. חלבוני חלב בופאלו ישמשו כחומרי גלם בתעשיית המזון, הפארמה ובתעשיות נוספות לטובת ייצור נייר, צבע וטקסטיל.

אופיר דבש, מנכ"ל ביו-דבש, אמר: "פריצת דרך זו היא חלק מהאסטרטגיה ארוכת הטווח של החברה, אשר רותמת את הטכנולוגיה וההון האנושי שלה לצורכי פיתוח מוצרים נוספים בני-קיימא, אשר אינם פוגעים בבעלי חיים ויבטיחו את תזונת האנושות בעתיד."

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן