מגה מזון
מדורים
טכנולוגיות מזון
לעמוד קודם

לסוויגן טכנולוגיית חלבון ברזאין מתוק

30/04/2023
זמן קריאה: 2.5 דק'

חדשנית המתיקות והטעמים העולמית, סוויגן (Sweegen), הכריזה על השקת Sweetensify™ Flavors, כלי הטעמים החדש ביותר שלה ליצרניות מזון ומשקאות, כדי שיוכלו לייצר מוצרים טובים יותר לכולם. עם העוצמה של טכנולוגיית החלבון המתוק החדשה, הכוללת ברזאין, טאומטין II וחלבונים ייחודיים אחרים, Sweetensify Flavors משפרת ומווסתת את הטעם המתוק, יוצרת חוויה דמוית סוכר, ולמעשה דוחפת את גבולות החדשנות של מוצרים בריאים יותר.

"Sweetensify Flavors תשנה את אופן המחשבה של מפתחי מוצרים על הפחתה או הוצאה של סוכר ממשקאות ומזונות", אמר קייסי מקורמיק, סגן נשיא לחדשנות עולמית ב-Sweegen. "הביטוי של הטעמים ש-Sweetensify Flavors מאפשרת, מייעל את החוויה החושית ומאפשר טעם שיותר דומה לסוכר. הכלי טוב בהרבה מכל טכנולוגיה קודמת. אנחנו מכוונים לקולטני טעם ברמת ביוכימיה שאחרים לא יכולים להגיע אליה."

Sweetensify Flavors של Sweegen מציג לראשונה את ברזאין, החלבון המתוק המבוקש של החברה, וכן טאומטין II. בזמן ההכרזה על Sweetensify, טאומטין II קיבל את הסטטוס GRAS של איגוד יצרניות תמציות הטעם (FEMA).

"החזון הרגולטורי שלנו הוא לפתוח שווקים גלובליים ולאפשר גישה של המותגים למרכיבים ייחודיים שיתמכו ביצירתיות המזון והמשקאות שלהם תוך שמירה על בריאות ואיכות חיים", אמר חאדי עומרני, מנהל בכיר לעניינים טכניים ורגולטוריים ב-Sweegen.

לחלבונים מתוקים כגון ברזאין יש זיקה לקולטני טעם על הלשון, במיוחד לקולטן המכונה T1R3, הקשור לתפיסת האוממי ולתפיסת המתיקות. בעזרת תכונה ייחודית זו, Sweetensify Flavors תאפשר למפתחי מוצרים להפחית את כמות הסוכר שבו הם משתמשים במוצרים תוך שמירה על איכות הטעמים ואפיון המתיקות.

טאומטין II הוא חלבון בעל טעם מתוק, גרסה של חלבון טאומטין המקורי עם מבנה ופרופיל מתיקות דומים. טאומטינים ידועים במתיקותם העזה, החזקה פי כמה מסוכרוז (סוכר שולחני). גם הברזאין מתוק פי כמה וכמה מסוכר, ולפיכך הוא כלי חסכוני למותגים בקנה מידה גדול. מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) רואה בטאומטין II מוצר בטוח לצריכה.

 

 

לאוסף של Sweetensify Flavors יתרונות רבים על פני יישומים מתוקים ומלוחים, בהם הגברת גוני הטעם, חסימת מרירות, הפחתת עפיצות ושיהוי המתיקות, ביטול טעמי לוואי לא רצויים, הפחתת השימוש בסוכר וחסימת צריבה מאלכוהול.

"צוותי פיתוח המוצרים שלנו מוצאים סינרגיה מדהימה בין Sweetensify Flavors למערכות סטיביה החדישות של Sweegen", אמר מקורמיק. "בסופו של דבר, הפתרונות שלנו מאתגרים את הטעם והעלות של ממתיקים מלאכותיים הקיימים כיום בשוק. הלקוחות שלנו מתרגשים מהשימושיות הצולבת של אוסף הטעמים המאפשרת את יציבות ה-pH והחום שאנו רואים לטעמים אלו, עם מסיסות גבוהה."

טעמי Sweetensify של Sweegen זמינים לשימוש במדינות המאפשרות טעמים שאושרו על ידי פרוטוקול FEMA GRAS. החברה מתכננת להרחיב את זמינותה הגלובלית במהירות.

כדי להגדיל את בראזאין ותאומאטין II באופן בר-קיימא, Sweegen משתמשת בתהליך תסיסה מדויק קנייני, טכנולוגיה המייצרת מרכיבים נקיים ובני קיימא. הדבר מאפשר ייצור מסחרי חסכוני של רכיבים מבוקשים מאוד בפתרונות הפחתת סוכר גלובליים. השותפה האסטרטגית של סוויגן, Conagen, פיתחה את Brazzein ו-thaumatins I ו-II עם פלטפורמות ייצור החלבונים והפפטידים הקנייניות שלה, והכריזה על פיתוח החלבונים הממתיקים ב-2021.

"אנחנו החברה היחידה שהצליחה להרחיב את השימוש בברזאין", אמר לוקה ג'יאנון, סגן נשיא בכיר למכירות גלובליות ב-Sweegen. "ההשקה של Sweetensify Flavors היא דוגמה נוספת לאופן שבו Sweegen מביאה לשוק את הפלטפורמות והכלים הטובים ביותר של המרכיבים בתעשייה כדי לאפשר הפחתת סוכר לטובת בריאות ואיכות חיים."

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן