מגה מזון
מדורים
טכנולוגיות מזון
לעמוד קודם

מעבדת אבוקדו תבדוק את מוכנות הפרי

06/02/2023
זמן קריאה: 2 דק'

ביטחון תזונתי והפחתת בזבוז מזון נעשים יותר ויותר לצורך קריטי ותורמים לארגונים עולמיים ולחברות מזון בנות קיימא. חברת חקלאי גרנות, המשווקת פירות וירקות ישירות לרשתות המזון ולשווקים סיטונאים, השקיעה לאחרונה בחברת נאוליטיקס (Neolithics) אשר פיתחה טכנולוגיה ראשונה מסוגה לבקרת איכות מתקדמת של תוצרת טרייה. הטכנולוגיה מאפשרת לסווג פירות לפי רמת הבחלה ובשלות, ובכך להפחית באופן ניכר בזבוז מזון.

החברות מקוות לבצע יחד פריצת דרך ממשית בתחום האבוקדו, ולאפשר להן צמיחה גלובלית.

נאוליטיקס נוסדה בשנת 2021 על ידי גיא מורגן ועמיר אדמוב, יוצאי חיל האוויר, ועוסקת בפיתוח מערכות המבוססות על אופטיקה היפרספקטרלית ובינה מלאכותית לחיזוי מאפייני איכות, בטיחות ושרידות של סחורה טרייה בשרשרת אספקת המזון. המערכות מאפשרות ניהול סחורה חכם, למיקסום ערכה ולצמצום בזבוז מזון בשרשרת ההפצה.

במסגרת שיתוף הפעולה עם נאוליטקס, גרנות תקים מעבדת אבוקדו - לטיפול בתוצרת חקלאית טרייה לאחר הקטיף (Postharvest) - מתקדמת, אחת המתקדמות בעולם. מרכז המחקר והפיתוח המשותף של החברות יוקם במתחם גרנות, סמוך לבית האריזה לאבוקדו של גרנות, במטרה לייצר חיבור עמוק בין פעילותה של גרנות לכל אורך שרשרת הערך, לבין הניסיון והיכולות האגרוטכניות שלה, היכולות הטכנולוגיות של נאוליטקס ויצירת גוף מוביל בעולמות האגטק.

חברת Neolithics פיתחה טכנולוגיה ייחודית שמטרתה לעזור למפיצי מזון טרי לייעל את איכות המזון, בטיחות וחיי מדף, תוך שימוש בטכנולוגיית בדיקת פרי חדשנית. החברה מציעה למפיצי מזון סיטונאיים וקמעונאיים את הדור הבא של בקרת איכות התוצרת, הנחוצה לשיפור בטיחות המזון ולהפחתת בזבוז המזון.

"הקמנו את Neolithics כדי לשפר את הדרך שבה אנו מתייחסים לכדור הארץ", אומר מנכ"ל ומייסד שותף של Neolithics, אמיר אדמוב. "מכיוון שבין 30% ל-50% מהמזון המיוצר בעולם הזה מבוזבז, ידענו שיכולה להיות לנו השפעה עצומה על האופן שבו העולם ניזון. עד שנת 2050, עלינו להאכיל 25% יותר אנשים בעולם במחצית מהמשאבים. הטכנולוגיה שלנו תעזור להתמודד עם האתגר המדהים הזה."

לדבריו, שיתוף הפעולה עם גרנות, קואופרטיב חקלאי המנהל 20 מפעלים ותאגידים עם מחזור שנתי מצטבר של יותר ממיליארד דולר, משרת את חזון החברה לייעל את פרודוקטיביות שרשרת האספקה ​​ואת נוהלי הפצת האבוקדו העולמיים.

לדברי גיורא מרום, מנכ"ל קבוצת חקלאי גרנות, הטכנולוגיה של נאוליטיקס תאפשר לתזמן את שיווק האבוקדו בשוק המקומי ובעולם באופן מיטבי. "אנו מקווים שיחד נצליח לבדוק את האיכות הפנימית של האבוקדו, את רמת המוכנות שלו, ולהתאים את פרוטוקולי ההבחלה כדי להוריד את רמת הפחת, לייעל את התהליך לאורך שרשרת הערך ולשפר את האיכות. זאת יכולה להיות פריצת דרך ממשית בתחום.

"זו השקעה נוספת של גרנות בתחום הפודטק, המאפשרת לנו לבצע חיבור ייחודי בין עולמות ההייטק לתעשייה החקלאית והממצבת אותנו כגוף חשוב ומוביל בתחום."

 

טכנולוגיה חדשה תבדוק אם האבוקדו מוכן

חקלאי גרנות וניאוליטיקס בחתימה על הסכם שיתוף הפעולה. צילום: גיא מורגן

מעבדת האבוקדו הראשונה מסוגה בישראל הוקמה בגרנות. צילום: ניאוליטיקס

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן