מגה מזון
מדורים
טכנולוגיות מזון
לעמוד קודם

צלופח מים מתוקים בגידול תאים

04/03/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

במהלך פורץ דרך, Forsea Foods חשפה אב-טיפוס ראשון של צלופח מים מתוקים בגידול תאים, Anguilla japonica, הידוע גם בשם צלופח יפני. חידוש זה הושג כתגובה לירידה המדאיגה באוכלוסיות צלופחי הבר, המתקרבות להכחדה עקב דיג יתר והרס בתי גידול. רועי ניר, מייסד שותף ומנכ"ל Forsea Foods, הדגיש את מחויבות החברה לשימור המטבח המסורתי תוך שמירה על מערכות אקולוגיות מימיות.

פריצות הדרך הטכנולוגיות של Forsea Foods, בהן טכנולוגיית אורגנואיד לגידול בשר מהדור הבא ופיתוח של קווי תאים ייחודיים ומצעי גידול, מייצגות קפיצת מדרגה ממשית בתעשיית הבשר התרבותי. גישה זו מבטיחה לא רק לספק את המרקם העדין והטעם העשיר של צלופח יפני, אלא גם שואפת לספק אלטרנטיבה בת-קיימה לצלופח שנתפס בטבע ונמצא תחת איום חמור.

הביקוש ל-unagi, במיוחד במזרח אסיה, יצר פער קריטי בין היצע לביקוש עקב חוסר יכולתו של המין להתרבות בשבי. הצלופח המעובד בתאים מציע פתרון מבטיח, שנועד לסגור את הפער הזה בלי לסכן עוד יותר את אוכלוסיית הצלופחים. מאמץ זה הוא חלק מתנועה רחבה יותר לשילוב מטבחים אסיאתיים מסורתיים עם טכנולוגיה מתקדמת, ולייצור מוצרי פירות ים מתורבתים העונים על ציפיות הצרכנים לטעם, מרקם וקיימות.

לשימוש של Forsea בטכנולוגיה אורגנואידית יש מספר יתרונות על פני שיטות ייצור בשר מתורבת מסורתיות. טכנולוגיה זו מפשטת את תהליך הייצור, מפחיתה את הצורך בגורמי צמיחה ומבטלת את הדרישה לפיגומים. הדבר הופך אותו לפתרון יעיל וחסכוני יותר.

שיתוף הפעולה עם השף הנודע Katsumi Kusumoto איפשר ל-Forsea לחקור את הפוטנציאל הקולינרי של צלופח המעובד בתאים במאכלים יפניים מסורתיים כגון unagi kabayaki ו-unagi nigiri. שותפות זו מדגישה את החשיבות של שמירה על המשמעות התרבותית של unagi ביפן, תוך מענה לצורך הדחוף בפרקטיקות בנות-קיימה של פירות ים.

Forsea Foods מתכוננת להרחבה ולהשקה מסחרית ב-2025, ומחפשת שותפויות אסטרטגיות ביפן - הצרכן הגדול ביותר של צלופח מים מתוקים - ובשווקי מפתח אחרים באסיה, באיחוד האירופי ובארה"ב. ביוזמה זו יש תקווה לשימור מסורת קולינרית אהובה תוך תרומה לשימור מינים בסכנת הכחדה וקידום קיימות סביבתית.

ההצגה של צלופח מים מתוקים מתורבת תאים על ידי Forsea Foods מסמנת רגע מרכזי בתעשיית המזון, ומציעה שביב של תקווה לעתיד של פירות ים בני-קיימה ושמירה על המגוון הביולוגי. עם הגישה החדשנית שלה, Forsea אמורה לחולל מהפכה בשוק ולספק לצרכנים דרך נטולת רגשות אשם ליהנות מהטעמים ומהמרקמים העשירים של צלופח בלי לפגוע באיזון האקולוגי של כדור הארץ.

 

לפרטים נוספים

 

צילום: Anatoly Michaello

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן