מגה מזון
מדורים
טכנולוגיות מזון
לעמוד קודם

שוקולד חלב מיוצר בבינה מלאכותית

17/11/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת המזון הפינית ואליו (Valio) שמתמחה בין היתר בייצור מוצרי חלב, ערכה מחקר שבו שאלה כמיליון אנשים על הרגלי צריכת השוקולד שלהם. המחקר נועד ללמד על הטעמים שאנשים רגילים אליהם (כשזה נוגע לשוקולד כמובן), ולהגיע לפתרון מקורי איך לייצר שוקולד מחלב עם פחות סוכר בשילוב בינה מלאכותית.

מותג חדש של שוקולד, שהומצא על ידי חוקרי ואליו, מבוסס על מתכון שנכתב והובא לידי ביטוי תוך כדי יישום בינה מלאכותית. השוקולד נוצר בשיתוף פעולה עם חברת המזון קולטאסוקלה (Kultasuklaa), שמתמקדת בעיקר בשוקולד. התהליך הוא הוכחה שדרכי ייצור אלטרנטיביות אפשריות. יתרה מזו, זאת בעצם הצצה לעתיד הקרוב של תעשיית השוקולד.

בשביל ליישם טכנולוגיה כזאת צריך לעבור תהליך מחקר ולמידה ארוך וקפדני. חברת קולטאסוקלה ערכה את המחקר הנרחב במדיה החברתית, כשכל הנושאים במחקר קשורים לחידושים ואתגרים בתעשיית החלב. החברה גם ערכה משאל נרחב שהשתתפו בו מאות אלפי אנשים, והנושא המרכזי הוא הרגלי צריכת השוקולד שלהם.

המחקר הגיע לשתי מסקנות עיקריות. הראשונה, אין טעם שוקולד אחד אוניברסלי שכולם אוהבים. הציבור הרחב רוצה לטעום וליהנות ממגוון רחב של מוצרי שוקולד. המסקנה השנייה, אנשים רוצים לצרוך שוקולד ובו בזמן לשמור על הבריאות שלהם. הציבור מחפש שוקולד חלב טעים, שיהיה גם בריא יותר, עם פחות סוכר.

השותפים הפינים הצליחו ליצור שוקולד חלב שלא מאבד מהטעם שלו או מהערך התזונתי של בחלב, ועם זאת מכיל כ-30% פחות סוכר לעומת אופציות אחרות. הדבר נהיה אפשרי בזכות טכנולוגיה ייחודית של ואליו, שמשתמשת בפרוטאין בתוך שוקולד כדי להוריד את הצורך בכמות הסוכר.

טימו פאיארי (Timo Pajari), סמנכ"ל ואליו, סיכם שבעתיד שוקולד חלב יכלול פחות סוכר ויהיה מורכב מרכיבים טבעיים בלבד. הקונספט החדשני שמוצג פה מראה שמבחינת השוקולד הכול אפשרי.

 


מקור: www.ien.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן