מגה מזון
מדורים
מגה אלכוהול
לעמוד קודם

אלכוהול סינתטי כפתרון לחמרמורת

07/01/2024
זמן קריאה: 1 דק'

מיזם בתחום המזון והאלכוהול, GABA Labs שנמצא בלונדון, מפתח חומר אלכוהולי סינתטי בשם אלקרל (Alcarelle). לפי המיזם, החומר החדש יאפשר ליהנות מהמשקאות האהובים ללא ההשלכות של הבוקר שאחרי. אלכוהול מייצר תופעות לוואי לא רצויות כגון כאבי ראש וקושי בדיבור ובתנועה. כאשר צורכים אלכוהול רגיל, מרגישים תחושה נעימה ומרגיעה. כאשר האלכוהול מגיע לרצפטורים בגוף ובמוח, הוא נתקל ברצפטורים של GABA שמשחזרים את האפקט שהאלכוהול מפעיל על בני אדם.

חומר אלקרל החדש מכוון להשפיע רק על אותם רצפטורים במוח שמשחררים דופמין וסרוטונין. הוא חסר טעם ואפשר להוסיף אותו למשקאות ללא אלכוהול, ולערבב אותו עם משקאות אלכוהוליים. המפתח, דיוויד נאט (David Nutt) מסביר, כי אלקרל מעניק אותה תחושת פעילות כמו כוס יין: אנשים נעשים פתוחים יותר, מתקשרים עם הסביבה בהתלהבות. היתרון הוא שאלקרל הוא לא אלכוהול רגיל, והוא לא "מדבר" אל אותם רצפטורים במוח שאחראים לתחושות השליליות ולקושי המוטורי.

ב-GABA Labs מתכננים לגייס כעשרה מיליון דולרים ומכוונים לקבלת אישורים לבטיחות מזון בארצות הברית עד אמצע שנת 2026. אחרי שהאישורים יתקבלו, המיזם מתכננן להביא את הפיתוח החדש לאירופה. ישנן חברות נוספות ומיזמי מזון אחרים שעובדים על פתרונות בריאותיים ופריצות טכנולוגיות בתחום צריכת אלכוהול ללא השלכות שליליות.

מבחינת סטטיסטיקה, האחוזים של צורכי אלכוהול יורדים מאוד מדי שנה. בארצות הברית לדוגמה, שיא צריכת האלכוהול נרשם בשנת 1977, כש-71% מנשאלים בסקרים סטטיסטיים הודו כי הם שותים משקאות חריפים בתדירות משתנה. עד שנת 2021 ירד הנתון ל-63%. לפי מחקרים אחרים, דורות צעירים צורכים הרבה פחות אלכוהול. דור ה-Z (ילידי 1997 ואילך) שותים פחות מדור המילניאלס (ילידי 1986-1997).

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן