מגה מזון
מדורים
מגה אלכוהול
לעמוד קודם

הכרם החלה להפיץ את יינות יקב תל שיפון

04/02/2024
זמן קריאה: 5 דק'

חברת הכרם מבשרת על הצטרפותו של יקב תל שיפון מרמת הגולן לפורטפוליו היקבים הישראלים של החברה. הכרם החל להפיץ יינות בינואר 2024.

ליקב תל שיפון שתי סדרות עיקריות: סידרת תל שיפון ובה יינות לבן, רוזה ואדום, וסידרת 915 - יינות זניים. כן מייצרים בו את יין הרזרבה געש. את הענבים המשמשים בייצור היינות בוצר היקב בשני כרמים, המשקפים נאמנה את הטרואר המצוין והייחודי של רמת הגולן.

"זו תוספת חשובה לקטגוריית היינות הישראלים הצומחת במהירות רבה", אומרת מנכ"לית הכרם, נורית שמיר, "ואנו גאים להוסיף לה יקב איכותי מעין כמותו, שמעניק נוכחות לטרואר וליינות של רמת הגולן. בימים לא פשוטים אלה הגדלת ההיצע של ספקינו הישראלים מלווה בתחושות מוגברות של שליחות וגאווה, קל וחומר כאשר היצרן מצוי בחזית העשייה האיכותית של היין הישראלי, ולצערי בחזית נוספת."

יקב תל שיפון הוקם בקיבוץ אורטל מתוך אידיאולוגיה ציונית עמוקה ואהבה גדולה ליין. מעליו מתנשא הר געש כבוי שעל-שמו הוא נקרא. בעלי היקב הם שלושה שותפים שהכירו בשירותם הצבאי: עופר מאירי מרמת הגולן, אגרונום בהכשרתו; רביב צחי, ירושלמי ואיש עסקים בינלאומי ציוני; ודדו צורי, תל-אביבי ומייסד עמותת "מחוברים לחיים", הפועלת למען ילדים ובני נוער עם צרכים מיוחדים.

שלושת השותפים החליטו להעביר את האידיאולוגיה לפסים מעשיים. ב-2020 רכשו את יקב אורטל (שכבר פעל בקיבוץ) ומייד החלו בהמרתו למה שהוא כיום: יקב בוטיק אחוזתי אולטרא-איכותי, שמשמש מגדלור לתיירות ולתרבות יין וגסטרונומיה באזורו. ביקב לא מסתפקים בייצור יינות איכות. מתקיימים בו הדרכות יין וסיורים מודרכים. אפשר גם להזמין מפגש יין אישי עם יינן היקב, יוסי סידון. מרכז המבקרים של היקב מארח כל ימות השבוע מאות אנשים שבאים לחוות שילוב של נוף רומנטי, אוכל טוב ויין.

סידון הוא יינן צעיר שזה הסולו הראשון שלו. הוא מנצח הן על הטיפול בכרמים, שאותם פוקדים הוא ועופר האגרונום כמעט מדי יום, והן על ייצור היין.

צמד כרמי היקב נטועים באזור אידיאלי לגידול גפנים, שאדמתו הוולקנית עשירה במינרלים, כמות משקעיו ייחודית לאזור זה בארץ, והלילות בו קרירים גם בעונה החמה. החורף קר וגשום, ופעמיים או שלוש בשנה גם מושלג. הקיץ מתון ויבש.

כרם תל שיפון ניטע ב-2010 בגובה של 915 מ' מעל פני הים, במשולש שבין הר שיפון להרים אביטל ובנטל, על קרקע עמוקה, מנקזת ועתירת בזלת, חרסית וטוף. סמוכים לו הקיבוצים עין זיוון, מירום גולן ואלרום. חמישה תילי געש כבויים סובבים אותו: שיפון, יוסיפון, חזקה, אביטל ובנטל. נטועים בו קברנה סוביניון, סירה, מרלו, קברנה פרנק וסוביניון בלאן. התנאים האקלימיים מאפשרים הבשלה איטית, מתונה ורציפה של הענבים.

ב-2012 ניטע ממש סביב היקב ומרכז המבקרים שלו כרם הבית, ובו נטועות גפני סוביניון בלאן וקברנה פרנק המצמיחות בעקביות ענבים מצוינים. בזכות גודלו הקטן של הכרם, יינן היקב וצוותו הם מי שמעבדים את הכרם, מכיסוח העשבייה, דרך זמירה בחורף ועד הכנה לבציר.

 

תל שיפון סירא | תל שיפון קברנה סובניון | תל שיפון געש | תל שיפון רוז | תל שיפון לבן

יינות ב-99 שקלים:

סידרת תל שיפון - יין לבן: ענבי סוביניון בלאן (72%), רוסאן (20% ) ושרדונה (8%) שנבצרו בזמנים אחרים. היין השביח בחלקו חמישה חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, כשהוא תוסס ונשמר על שמריו. שאר היין תסס במכלי נירוסטה מקוררים בטמפרטורה נמוכה כדי לשמר את הארומטיות והפריכות הייחודיים לזנים. היין קל-גוף, קליל ומרענן, בעל טעמים וניחוחות פירותיים עשירים (ספטרום הנע מהטרופי, דרך ההדרי אל רמזים לתפוח ירוק) לצד ארומות אגוזיות ורבדים מינרליים.

רוזה: מפגש ים-תיכוני-אטלנטי של סירא (45%), סאנסו (35%) וקברנה סוביניון (20%). תירוש הסאנסו לבדו הותסס והושבח פרק זמן קצר מאוד בחביות צרפתיות ותיקות, ושאר התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה. לממסך זה, שגונו כגוון האפרסק, ארומטיות עדינה של פריחה אביבית ופירותיות קיצית שעוטפת מבחוץ מרקם רך וקטיפתי. היין נעים וייטיב ללוות מגוון מאכלים רחב או להיצרך בפני עצמו.

אדום: הענבים שנבצרו לייצור ממסך זה (65% מרלו, 15% סירא, 12% קברנה סוביניון והיתר קברנה פרנק) גדלו בגובה של 915 מ' מעל פני הים בכרם תל שיפון. לאחר תסיסה קצרה במכלי נירוסטה, חלק מהיין השביח במכל עץ אלון צרפתי בנפח 3,000 ליטר שעבר קלייה עדינה במיוחד, ויתרתו בחביות עץ אלון גדולות וישנות ליישון 16 חודשים. היין שופע פרי בולט בגוונים של פירות יער - פטל, דובדבנים ותותי שדה - עם אדמתיות נעימה ברקע. גופו קל והסיומת רכה, עגולה ונעימה. "יין אוכל" משובח.

יינות ב-125 שקלים:

סידרת 915 - סוביניון בלאן: היין, העשוי על טהרת ענבי הזן שנבצרו בכרם הבית, השביח על משקעיו תשעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי שנפחן 400 ליטר, שיובאו במיוחד מחבל קוניאק שבצרפת. גופו בינוני-קל, צבעו קש זהבהב עדין, והוא עתיר ארומות עשירות ומורכבות של עשב לימון, ג'ינג'ר, עשבוניות, טרופיות מעודנת ופרחי לנטנה ברקע. בחך נחשף יין אלגנטי וסוחף. מיוצר בכמות מוגבלת מאוד.

שרדונה: ענבי השרדונה, שעל טהרתם עשוי היין, נבצרו ידנית באור ראשון לקראת סוף חודש. לאחר הסחיטה נשפה התירוש לארבע חביות עץ אלון (רובן לא חדשות) בנפח של 500 ליטר, שיוצרו במיוחד בעבור היקב על ידי חבתן בוטיק בבורגון. לאחר סיום התסיסה שהה היין והתישן על משקעיו תשעה חודשים. זהו יין השרדונה הזני הראשון של תל שיפון, וככזה הוא מרשים מאוד. סל ניחוחותיו שופע פירותיות בולטת ומגוונת של פירות קיץ רעננים, עשבוניות ותבלינים. גופו בינוני ורך, והסיומת ארוכה ומורכבת.

סירא: לאחר חורף קר וגשום במיוחד, עונת גידול ייחודית ומעקבי הבשלה קפדניים, נבצרו ענבי הסירא מהחלקה המערבית של כרם תל שיפון, ובתוך זמן קצר נסחטו ביקב. התירוש תסס במכלי נירוסטה. התסיסה המאלו-לאקטית כבר אירעה בחביות עץ אלון צרפתיות בנפח 400 ליטר (20% מהן חדשות), שבהן השביח על משקעיו 16 חודשים. ליין קשת ארומטית רחבה שנעה בין הפירותיות המובהקת של הסירא לארומות מפולפלות ומתובלנות לארומות מורכבות, שמקורן בתהליך שעבר היין בחביות. בחך, הגוף קל-בינוני, והחמיצות המרעננת מסייעת ליין להיות מאוזן להפליא.

קברנה פרנק: מקור הענבים בחלקה האהובה על אנשי היקב במיוחד בכרם תל שיפון. לאחר תסיסה קצרה של התירוש במכלי נירוסטה, השביח היין כ-16 חודשים בחביות צרפתיות ש-10% מהן היו חדשות. ליין פירותיות בולטת וארומות זניות ומפולפלות הבולטות מייד. בשלות מאופקת, אדמתיות קלה ומינרליות מתקבלות ללא מיסוך או השפעת חבית חדשה, ליין אלגנטי במיוחד.

קברנה סוביניון: חורף קר, גשום ומושלג במיוחד וקיץ מתון הבטיחו לענבי הקברנה סוביניון מכרם תל שיפון הבשלה ארוכה וטובה. בתום התסיסה במכלי נירוסטה השביח היין בחביות באריק צרפתיות 18 חודשים. ליין צבע עשיר ועמוק, ובסל ניחוחותיו בולטות ארומות של פירות אדומים ופירות יער שחורים. גופו בינוני. רובד של אדמתיות נוסף בחך לאופי הפירותי. הסיומת ממושכת.

יינות מיוחדים:

געש - ממסך זה של ענבי סירא (53%), קברנה סוביניון (40%) וקברנה פרנק שנבצרו בשורות הגפנים המובחרות ביותר בכרם תל שיפון, נוצר בבציר שייזכר הן כחם וקצר במיוחד והן כבציר שהניב ברמת הגולן יינות גדולים ומרוכזים. תירושי הזנים תססו במכלים נפרדים. כל זן קיבל תשומת-לב משלו כדי להבליט מאפיינים ייחודיים וטיפוסיים. לאחר מכן השביח היין 28 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות. הבוקה מורכב, עם שכבות ורבדים ארומטיים של פירות יער ופירות קיץ, אדמת יער לחה, קפה קלוי ווניל. בחך זה יין רחב ועשיר עם גוף מלא, סיומת ארוכה ומענגת והמון נוכחות.

מחיר מומלץ לצרכן: 280 ₪

 

 

יקב תל שיפון

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן