מגה מזון
מדורים
מגה אלכוהול
לעמוד קודם

כוסות גדולות להגדלת מכירה של יין

17/08/2021
זמן קריאה: 1 דק'

מי שרוצה לשנות את כמות האלכוהול שצורכים לקוחותיו מדי יום, שינסה להחליף את הכוסות בבית העסק. מחקר אלכוהול מלמד, כי שימוש בכוסות קטנות עשוי להפחית את צריכת האלכוהול בהרבה. המחקר בחן מסעדות שהגישו בהן יין בכוסות של 370 מ"ל במקום בכוסות של 300 מ"ל, ונמצא כי הן מכרו יותר יין. כאשר השתמשו בכוסות של 250 מ"ל, נמכר פחות יין.

את המחקר פרסם בכתב העת Addiction מארק פילינג מאוניברסיטת קיימברידג' בבריטניה. החוקר הציע, כי הגשת יין בכוסות יין גדולות יותר, תוך מזיגה של אותה כמות יין בכוס, הביאה לעלייה ניכרת בכמות היין שנמכר. מהמחקר עלה כי שפיכת יין מבקבוק, כמקובל במסעדות, מאפשרת לאנשים לשפוך יותר מאשר בהגשה רגילה.

כדי לבדוק את ההשפעה של גודל הכוס על מכירות היין, צוות המחקר ביצע מגה-אנליזה, אשר איגדה את כל מערכי הנתונים שפורסמו בעבר ממחקרים שבוצעו בין השנים 2015 ל-2018 בברים ובמסעדות בקיימברידג'. הצוות השתמש בכוסות 300 מ"ל כמפלס ייחוס שלעומתו אפשר להשוות הבדלי צריכה. נמצא כי כאשר גודל הכוס במסעדות הוגדל ל-370 מ"ל, מכירות היין גדלו ב-7.3%.

הקטנת הכוס ל-250 מ"ל, הביאה לירידה של 9.6 אחוזים. באופן מוזר, הגדלת הכוס ל-450 מ"ל, לא יצרה כל שינוי בהשוואה לכוסות של 370 מ"ל. החוקרים הסבירו, כי כוסות קטנות של 250 מ"ל עשויות להיראות כמו כוסות של 300 מ"ל, אך מביאות למזיגה של פחות יין. לעומת זאת כוסות גדולות מאוד, כמו 450 מ"ל, יצרו אולי מודעות אצל שתיינים, והם הפחיתו את כמות האלכוהול - למשל שתו לאט יותר או שפכו בזהירות רבה יותר.

כמו במחקרים אחרים, החוקרים מצאו שמכירות היין נמוכות בימים חמים וגבוהות מאוד בימי שישי ושבת. הם ציינו כי המחקר התקיים על יין, אבל ממצאיו עשויים להיות רלוונטיים גם למי ששותים זני אלכוהול אחרים.

 


מקור: timesofindia.indiatimes.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן