מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מרק עשיר של בשר ושעועית לבנה

23/11/2023
זמן קריאה: 1 דק'

מרק עשיר, שכל מנה היא ארוחה שלמה בפני עצמה עם חלבונים, פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים, מאת חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.

 

מצרכים ל-4 מנות

שמן זית - כף

500 גרם פילה מדומה (מס' 6) חתוך לקוביות בינוניות

200 גרם שעועית לבנה יבשה

2 גזרים

2 בצלים קצוצים

3 גבעולי סלרי

4 עגבניות מגורדות

5 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

תיבול:

פפריקה מתוקה - כף שטוחה

פפריקה חריפה - כפית

כמון - כפית

פלפל שחור - כפית

מלח - כפית

מים - 5 כוסות

לקישוט: פטרוזיליה/כוסברה (לא חובה)

הכנה

משרים את השעועית הלבנה לילה לפני עם מים וכפית סודה לבישול.

קוצצים את הבצל והשום, חותכים את הגזר והסלרי לקוביות/פרוסות ומגרדים את העגבניות.

מחממים שמן בסיר, מוסיפים בשר, וסוגרים אותו מכל הכיוונים. מוציאים לקערה נפרדת.

מוסיפים לאותו סיר בצל קצוץ, שום וגזר, ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים לסיר תבלינים, עגבניות ורסק עגבניות, ומערבבים.

מסננים את השעועית ושוטפים היטב. מוסיפים לסיר. לאחר מכן מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.

טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך, מוסיפים מים. המרק מוכן כאשר השעועית והבשר רכים.

אפשר לפזר מעל המרק עלי כוסברה/פטרוזיליה.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן