מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לאוזן המן משפחתית

20/03/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת דורות, יצרנית מוצרי תיבול קפואים, מגישה לרגל חג הפורים מתכון מקורי וחגיגי לאוזן המן משפחתית, עם אגסים וקרם שקדים. המתכון מחולק לבצק, קרם ומילוי, ונעשה בו שימוש בטבליות הג'ינג'ר של דורות, המאפשרות בישול ואפייה פשוטים וקלים ללא מאמץ. אפשר להכין את אוזן ההמן עם הילדים.

 

צילום: גיא מועלם

מצרכים ל-8-6 מנות

4 אגסים פרוסים

2 קוביות ג'ינג'ר של דורות

50 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר חום

1/4 כפית קינמון

לבצק:

1 וחצי כוס קמח לבן

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

1 חלמון

2 כפות מי קרח

לקרם שקדים:

100 גרם חמאה

1 כוס אבקת סוכר

1 כוס קמח שקדים

1 ביצה

1 כף ברנדי

1 כף גדושה קורנפלור

הכנה

מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח וחמאה ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים חלמון ומלח וממשיכים לעבד בפולסים. מוסיפים כף מים כל פעם וממשיכים בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחד.

מוציאים את הבצק, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

מנקים את מעבד המזון קלות ומתחילים להכין קרם שקדים: מעבדים חמאה ואבקת סוכר בפולסים קצרים, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים קמח שקדים וביצה וממשיכים לעבד בפולסים. מוסיפים ברנדי וקורנפלור ומפעילים שוב, עד שמתקבל קרם אחיד. מעבירים לכלי ולמקרר.

מוציאים לקערית שתי קוביות ג'ינג'ר של דורות, 50 גרם חמאה מומסת, כף סוכר חום וקינמון, ומניחים במקום חמים.

מקמחים מעט את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול בעובי של חצי ס"מ. משמנים תבנית אפייה מרופדת בנייר ומעבירים את הבצק לתבנית.

מורחים קרם שקדים על הבצק ומשאירים שוליים של כשני ס"מ ללא קרם מסביב. משאירים 3-2 כפות קרם שקדים בקערה.

מגלענים ופורסים את האגסים ומסדרים על הקרם. מקפלים את השוליים מעל האגסים בצורת אוזן המן.

מברישים את האגסים ואת שולי הבצק בזיגוג החמאה וג'ינג'ר, ומפזרים את קרם השקדים הנותר. מכניסים למקרר להתייצב למשך כרבע שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במרכז התנור כחצי שעה עד שהבצק מזהיב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

ג'ינג'ר כתוש של חברת דורות. צילום: גיא מועלם

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן