מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לאוזני המן במילוי ממרח טחינה, סילאן ושוקולד

19/03/2024
זמן קריאה: 0.5 דק'

חברת אחוה, יצרנית של טחינה וחלוה מהמובילות בישראל, מגישה לרגל חג פורים מתכון מפתיע וחגיגי לאוזני המן מקוריות במילוי של ממרח טחינה עם סילאן וממרח טחינה עם שוקולד. אוזני ההמן מענגות, בבצק נימוח ובטעם עשיר של טחינה מתוקה ומענגת.

 

צילום הדס ניצן

מצרכים ל-40 יחידות

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 גרם קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

100 גרם אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

1/4 עד 1/3 כוס חלב

למלית:

150 גרם ממרח טחינה עם סילאן של אחוה

150 גרם ממרח טחינה עם שוקולד של אחוה

300 גרם תערובת אגוזי מלך/פיסטוק/קשיו/אגוזי לוז קצוצים דק

הכנה

1. במעבד מזון מעבדים חמאה עם קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים בהתחלה רק רבע כוס חלב, ואם הבצק עדיין פירורי ויבש, מוסיפים את יתרת החלב. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר.

3. מכינים את המלית: מערבבים את ממרח הטחינה עם סילאן ועם מחצית מכמות האגוזים הטחונים. בכלי אחר מערבבים את ממרח הטחינה-שוקולד עם המחצית השנייה.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעלה דק בעובי שלושה מ"מ וקורצים לעיגולים. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזני המן.

5. מעבירים לתבנית ואופים בתנור 20-15 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן