מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון לגאלט אגסים
15/05/2025
זמן קריאה: 1 דק'
גאלט אגסים של השף גיל אבירם הוא קינוח כפרי במראהו, אך עשיר בטעמים ובניחוחות שמשלבים מתיקות עדינה של אגסים בשלים עם עושר ארומטי של יין אדום וקינמון. השימוש בבצק פריך שנאפה עד הזהבה, עוטף את האגסים באופן חופשי ובכך מעניק לקינוח קסם נוסטלגי ותחושה ביתית. השילוב בין פריכות הבצק לבין הרכות של האגסים המבושלים יוצר ביס מאוזן שמתאים לאירוח מרשים או לפינוק של שבת בבוקר לצד קפה מהביל.
המתכון באדיבות השף גיל אבירם וסולתם.
מצרכים
- אגסים שלוקים ביין - 8-7 אגסים קלופים, חצויים וללא הזרעים: בסיר מרתיחים בקבוק יין אדום, כוס סוכר, ליטר מים, שני מקלות קינמון, כפית מחית וניל. כשהיין רותח, מנמיכים את הלהבה ומכניסים פנימה את האגסים. מבשלים על אש נמוכה עד שהאגסים "אל דנטה" (רכים אבל לא מדי). מוציאים את האגסים החוצה, ומקררים. את היין ניתן לצמצם עד הפיכתו לסירופ.
בצק פריך
- 100 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה
- 300 גרם קמח מנופה
- מעט תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 ביצה
הכנה
- מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר.
הכנת הגאלט:
- מרדדים את הבצק לגודל הרצוי ולעובי של עד חצי ס"מ.
- מסדרים את האגסים ממרכז הבצק והחוצה, עד למרחק של כארבעה ס"מ מהקצה.
- מתחילים לקפל את הבצק פנימה, כשקצהו מונח על האגסים בצורת פאי.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהבצק משחים.
- מוציאים החוצה, מקררים מעט ומגישים.
מתכון גאלט אגסים. שף גיל אבירם וסולתם
תגובות