מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לחומוס מסורתי

19/08/2025
זמן קריאה: 1 דק'

חברת אחוה, יצרנית של טחינה וחלווה מהמובילות בישראל, מגישה לרגל החופש הגדול מתכון למנה קלסית וטעימה, המתאימה לכל המשפחה: חומוס מסורתי. המנה מכילה גרגירי חומוס יבשים או מוכנים, בשילוב טחינה מסורתית מעודנת המוגשת עם גרגירי חומוס מבושלים, פטרוזיליה וצנוברים, כמו במסעדות. המנה קלה להכנה.

מצרכים ל־4-3 מנות

  • 1 כוס גרגרי חומוס יבשים
  • 1/2 כוס טחינה מסורתית של אחוה
  • 1 לימון סחוט למיץ
  • 1 שן שום
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ליטר מים
  • לקישוט: חופן פטרוזיליה קצוצה, כף שמן זית וחופן צנוברים

הכנה

  1. שוטפים היטב את גרגרי החומוס היבשים, שמים בקערה, מוסיפים חצי כפית סודה לשתייה ומכסים בהרבה מים. משרים 12-10 שעות בטמפרטורת החדר. מסננים את המים ושוטפים את הגרגרים היטב.
  2. מעבירים את גרגירי החומוס לסיר עם הרבה מים ומוסיפים 1/2 כפית סודה לשתייה. מביאים לרתיחה, מכפים את הקצף שנוצר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהגרגרים רכים מאוד. שומרים כרבע כוס ממי הבישול בצד ומסננים את השאר.
  3. במעבד מזון שמים שתי כוסות גרגירי חומוס מבושלים, מיץ לימון, שן שום כתושה וחצי כפית מלח. טוחנים היטב עד שהמרקם נעשה משחתי. מוסיפים את חצי כוס הטחינה הגולמית וממשיכים לטחון.
  4. מוסיפים בהדרגה את מי הבישול שנשמרו עד לקבלת מרקם חלק, אוורירי וקטיפתי. טועמים ומתקנים חמיצות, מלח או שום, לפי הטעם.
  5. מוזגים את החומוס לצלחת הגשה שטוחה ומקשטים עם גרגירי חומוס מבושלים שלמים, טחינה גולמית מזולפת מעל וכף שמן זית איכותי.

 

צילום: הדס ניצן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן