מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון לחומוס מסורתי
19/08/2025
זמן קריאה: 1 דק'
חברת אחוה, יצרנית של טחינה וחלווה מהמובילות בישראל, מגישה לרגל החופש הגדול מתכון למנה קלסית וטעימה, המתאימה לכל המשפחה: חומוס מסורתי. המנה מכילה גרגירי חומוס יבשים או מוכנים, בשילוב טחינה מסורתית מעודנת המוגשת עם גרגירי חומוס מבושלים, פטרוזיליה וצנוברים, כמו במסעדות. המנה קלה להכנה.
מצרכים ל־4-3 מנות
- 1 כוס גרגרי חומוס יבשים
- 1/2 כוס טחינה מסורתית של אחוה
- 1 לימון סחוט למיץ
- 1 שן שום
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 ליטר מים
- לקישוט: חופן פטרוזיליה קצוצה, כף שמן זית וחופן צנוברים
הכנה
- שוטפים היטב את גרגרי החומוס היבשים, שמים בקערה, מוסיפים חצי כפית סודה לשתייה ומכסים בהרבה מים. משרים 12-10 שעות בטמפרטורת החדר. מסננים את המים ושוטפים את הגרגרים היטב.
- מעבירים את גרגירי החומוס לסיר עם הרבה מים ומוסיפים 1/2 כפית סודה לשתייה. מביאים לרתיחה, מכפים את הקצף שנוצר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהגרגרים רכים מאוד. שומרים כרבע כוס ממי הבישול בצד ומסננים את השאר.
- במעבד מזון שמים שתי כוסות גרגירי חומוס מבושלים, מיץ לימון, שן שום כתושה וחצי כפית מלח. טוחנים היטב עד שהמרקם נעשה משחתי. מוסיפים את חצי כוס הטחינה הגולמית וממשיכים לטחון.
- מוסיפים בהדרגה את מי הבישול שנשמרו עד לקבלת מרקם חלק, אוורירי וקטיפתי. טועמים ומתקנים חמיצות, מלח או שום, לפי הטעם.
- מוזגים את החומוס לצלחת הגשה שטוחה ומקשטים עם גרגירי חומוס מבושלים שלמים, טחינה גולמית מזולפת מעל וכף שמן זית איכותי.
צילום: הדס ניצן
תגובות