מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון לטאקוס עוף ואבוקדו
03/09/2025
זמן קריאה: 1 דק'
חקלאי גרנות, מגדלת ומשווקת אבוקדו מהגדולות בישראל, מגישה מתכון חגיגי, צבעוני ומלא טעמים: טאקוס עוף ואבוקדו. המנה משלבת אבוקדו ישראלי טרי שזה עתה נקטף עם עוף עסיסי ותיבול רענן. חוויית הבישול קלה, מהירה, צבעונית ובריאה, ומכניסה את האבוקדו למרכז הצלחת.
מצרכים ל־4 מנות
- 4 טורטיות
- 2 אבוקדו מוכן לאכילה של חקלאי גרנות
- 1 כוס גרגרי תירס
- 6 עגבניות שרי חצויות
- 1 כוס שעועית שחורה (מבושלת ומסוננת)
- 2 יחידות חזה עוף
- 4 עלי חסה
- 1 פלפל אדום/צהוב חתוך לקוביות
- 1/2 בצל סגול קטן קצוץ דק
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- להגשה: לימון ליים, פלפל חלפיניו
הכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- מסדרים את הטורטיות בצלוחיות עמוקות, מניחים בתבנית ואופים בתנור כ־10 דקות. מוציאים ומצננים.
- מערבבים שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור בקערה רחבה. מכניסים את חזה העוף ומערבבים עד שהם נעטפים בתערובת. צורבים היטב את העוף על מחבת פסים כ־5 דקות מכל צד, עד לקבלת פסי צריבה יפים משני הצדדים. מצננים וחותכים לקוביות.
- מרפדים כל טאקו בעלה חסה, מניחים קוביות עוף, קוביות פלפל, קוביות אבוקדו, תירס, קוביות עוף, חצאי עגבניות שרי ובצל סגול.
- מגישים עם סחיטה נדיבה של לימון ליים וחלפיניו בצד לאוהבי החריף.
צילום: הדס ניצן
תגובות