מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון לכריך סלמון, אבוקדו וביצה
06/05/2025
זמן קריאה: 0.5 דק'
חקלאי גרנות, מגדלת ומשווקת של אבוקדו ופירות הדר מהגדולות בישראל, מגישה מתכון לכריך עשיר בחלבון: עם סלמון, אבוקדו וביצה. המנה קלה להכנה, ומתאימה כארוחת בוקר, כארוחת ערב או כמנת ביניים בתפריט מאוזן.
מצרכים לשתי מנות
- 2 פרוסות לחם מחמצת או לחם דגנים, קלויות
- 1 אבוקדו מוכן לאכילה פרוס דק
- 2 ביצים קשות פרוסות
- 4 פרוסות סלמון מעושן
- 1/2 בצל סגול פרוס דק לטבעות
- 2 גבעולי אספרגוס ירוק חלוטים או מאודים קלות
- 2 פלחי לימון
- 1 כפית שמן זית כתית מעולה
- קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס
- לקישוט: 2 גבעולי בצל ירוק
הכנה
- קולים את פרוסות הלחם עד שהן פריכות וזהובות.
- מסדרים על כל פרוסת לחם את פרוסות האבוקדו בצורת מניפה.
- מניחים מעל את פרוסות הביצה הקשה ולצדן את פרוסות הסלמון המעושן.
- מוסיפים גבעול אספרגוס, טבעות בצל סגול ומעט מלח ופלפל.
- מזלפים שמן זית מעל, מגישים עם פלח לימון ומקשטים בבצל ירוק שלם.
אבוקדו בשל מוכן לאכילה של חקלאי גרנות. צילום: דרור ביהם
צילום: הדס ניצן
תגובות