מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לכריך סלמון, אבוקדו וביצה

06/05/2025
זמן קריאה: 0.5 דק'

חקלאי גרנות, מגדלת ומשווקת של אבוקדו ופירות הדר מהגדולות בישראל, מגישה מתכון לכריך עשיר בחלבון: עם סלמון, אבוקדו וביצה. המנה קלה להכנה, ומתאימה כארוחת בוקר, כארוחת ערב או כמנת ביניים בתפריט מאוזן.

מצרכים לשתי מנות

  • 2 פרוסות לחם מחמצת או לחם דגנים, קלויות
  • 1 אבוקדו מוכן לאכילה פרוס דק
  • 2 ביצים קשות פרוסות
  • 4 פרוסות סלמון מעושן
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק לטבעות
  • 2 גבעולי אספרגוס ירוק חלוטים או מאודים קלות
  • 2 פלחי לימון
  • 1 כפית שמן זית כתית מעולה
  • קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס
  • לקישוט: 2 גבעולי בצל ירוק

הכנה

  1. קולים את פרוסות הלחם עד שהן פריכות וזהובות.
  2. מסדרים על כל פרוסת לחם את פרוסות האבוקדו בצורת מניפה.
  3. מניחים מעל את פרוסות הביצה הקשה ולצדן את פרוסות הסלמון המעושן.
  4. מוסיפים גבעול אספרגוס, טבעות בצל סגול ומעט מלח ופלפל.
  5. מזלפים שמן זית מעל, מגישים עם פלח לימון ומקשטים בבצל ירוק שלם.

 

אבוקדו בשל מוכן לאכילה של חקלאי גרנות. צילום: דרור ביהם

צילום: הדס ניצן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן