מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לסופגניות ריקוטה במילוי ממרח טחינה, סילאן ושוקולד

10/12/2023
זמן קריאה: 0.5 דק'

חברת אחוה, יצרנית של טחינה וחלוה מהמובילות בישראל, מגישה לרגל חנוכה מתכון קל הכנה, מתוק ומנחם, לסופגניות ריקוטה במילוי ממרח טחינה עם סילאן וממרח שוקולד. הסופגניות בגודל ביס, מתפצחות בפה ובעלות טעם עשיר של טחינה מתוקה ומענגת.

 

סופגניות ריקוטה במילוי ממרח טחינה עם סילאן ושוקולד של אחוה. צילום: הדס ניצן

מצרכים ל-20 סופגניות ביס

2 ביצים גדולות

1 חלמון

250 גרם גבינת ריקוטה 5%

1 + 1/4 כוס קמח

1/3 כוס סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1 כפית גרידת לימון

1 כף ליקר תפוזים

למילוי:

ממרח טחינה עם סילאן וממרח טחינה עם שוקולד של אחוה (400 גרם)

הכנה

1. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שקיסם שנטבל בשמן מקבל בועות קטנות סביבו.

2. מכינים קערה עם נייר סופג לסופגניות המוכנות.

3. בזמן שהשמן מתחמם מכינים את הבלילה: בקערת מערבל חשמלי מקציפים את הביצים והחלמון עם סוכר, מלח וגרידת לימון מספר דקות לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

4. מוסיפים לקערת המערבל את גבינת הריקוטה ואת ליקר התפוזים, ומערבלים קצרות במהירות בינונית עד להטמעה. מוסיפים בהדרגה קמח מעורבב עם אבקת אפייה תוך כדי הקצפה במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד.

5. בעזרת כף קפיצית קטנה או בעזרת שתי כפיות רטובות מעבירים כדורים מהבלילה לשמן הרותח ומטגנים משני הצדדים לגוון זהוב עמוק.

6. מעבירים את הסופגניות לקערה המרופדת בנייר סופג.

7. ממלאים את הסופגניות בממרח טחינה עם סילאן ובממרח טחינה עם שוקולד בעזרת שקית זילוף וצנטר.

8. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר ולקשט בנגיעות מהממרחים המתוקים.

 

 

סדרת ממרחי הטחינה המתוקים של אחוה. צילום: יעל האן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן