מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לסינייה בטחינה

14/04/2024
זמן קריאה: 1 דק'

יצרנית הטחינה טורקיז מגישה לרגל חג הפסח מתכון משגע לסינייה עם בשר בקר טחון, חצילים, עגבניות וטחינה, היוצרים יחד מנה מענגת. המתכון קל להכנה. הטחינה, המשולבת עם בשר ותיבול של עלים ירוקים, הופכת את המנה למנצחת וטעימה. מתאים להגשה כמנה עיקרית בסעודת החג.

 

צילום: הדס ניצן

מצרכים ל-6 מנות

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל לבן גדול קצוץ

3/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה

1/4 חבילת כוסברה קצוצה

2 גבעולי נענע קצוצים עלים בלבד

1 כף בהרט/ראס אל חנות

2 חצילים פרוס לטבעות

3 עגבניות פרוסות לטבעות

מעט שמן זית

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית של "טורקיז"

3/4 כוס מים קרים

1 שן שום כתושה

קורט מלח

אופן ההכנה

1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומורחים בשמן זית. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה.

2. מכינים את הטחינה: בקערה מערבבים יחד את כל חומרי הגלם.

3. מניחים בקערה בשר טחון, בצל, כוסברה, פטרוזיליה ונענע קצוצים, מוסיפים את התבלינים ולשים עד קבלת מסה אחידה.

4. משמנים תבנית בגודל 20 על 30 ס"מ במעט שמן זית ומסדרים שכבה של חציל קלוי. מניחים את מסת הבשר מעל ומהדקים.

5. מוזגים את הטחינה על מסת הבשר ומניחים שכבה של פרוסות עגבנייה ושכבה נוספת של חציל מעל.

6. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-200 מעלות למשך כ-15 דקות ומגישים חם.

 

צילום: הדס ניצן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן