מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון לסלט אבוקדו עם ביצה מגוררת
10/07/2025
זמן קריאה: 0.5 דק'
אין כמו מתכון ביתי, פשוט ומנחם, שמביא את כל המשפחה אל השולחן סביב טעם מוכר ואהוב. חקלאי גרנות, מגדלת ומשווקת של אבוקדו ופירות הדר מהגדולות בישראל, מגישה מתכון לסלט קרמי, עשיר בטעמים, עם טוויסט: סלט אבוקדו עם ביצה מגוררת. הסלט קל להכנה, ומתאים כארוחת בוקר או כממרח מפנק על לחם טוב.
מצרכים ל־3-2 מנות
- 2 אבוקדו מוכנים לאכילה של חקלאי גרנות
- 1 כפית חרדל רגיל או גרגרים
- 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
- 2 ביצים קשות מגוררות בפומפייה
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
הכנה
- בקערה מועכים את האבוקדו עד למרקם קרמי אך לא חלק מדי.
- מוסיפים חרדל, מיץ לימון, ביצה מגוררת אחת, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.
- מגרדים מעל את הביצה הקשה השנייה, ומפזרים מעט פלפל שחור גרוס.
- מגישים לצד לחם טרי ואיכותי, או לצד טוסט, קרואסון או בייגל.
אפשר להוסיף מעט בצל סגול קצוץ דק, כוסברה או צ'ילי טרי - למי שאוהב טעמים נועזים יותר.
צילום: הדס ניצן
תגובות