מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לסלט הדרים, סלק ואבוקדו לט"ו בשבט

24/01/2024
זמן קריאה: 0.5 דק'

ט"ו בשבט הוא זמן פריחת האילנות ושיאה של עונת ההדרים והאבוקדו. לרגל החג, חקלאי גרנות, חברה לשיווק, מכירה והפצה של אבוקדו, פירות וירקות לרשתות המזון, מגישה מתכון לסלט מזין וטעים עם מיטב פירות ארצנו: סלט הדרים, סלק ואבוקדו. הסלט עשיר בטעמים, קל להכנה ומתאים להגשה בארוחת החג.

 

צילום: הדס ניצן

מצרכים ל-3 מנות

2 אבוקדו האס של חקלאי גרנות

2 סלק

1 תפוז של חקלאי גרנות

1 קלמנטינה של חקלאי גרנות

1/3 פומלית של חקלאי גרנות

חופן פקאן סיני

1/2 בצל קטן פרוס דק

מיץ מחצי תפוז

3 כפות שמן זית

קורט מלח ופלפל

הכנה

1. מבשלים את הסלק ומסירים את הקליפה.

2. קולפים את האבוקדו, חותכים לקוביות ושמים בקערה. מתבלים את האבוקדו בחצי ממיץ התפוזים, מעט מלח, פלפל וכף שמן זית.

3. חותכים את פירות ההדר - תפוז, קלמנטינה ופומלית - לקוביות ללא גרעינים, ושמים בקערה נפרדת. מתבלים את פירות ההדר במעט מלח, פלפל וכף שמן זית.

4. בקערה שלישית מתבלים סלק עם פקאן סיני במיץ התפוזים הנותר, מעט מלח, פלפל ושמן זית.

5. מניחים בקערת הגשה שכבות של הדרים, אבוקדו וסלק, ומפזרים טבעות בצל מעל.

 

צילום: הדס ניצן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן