מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לסשימי אינטיאס עם קרפצ'יו קולורבי וטחינה

09/01/2024
זמן קריאה: 1 דק'

יצרנית הטחינה טורקיז מגישה עם השפית ללי האס מתכון חגיגי עם טעמים בינלאומיים של סשימי דג אינטיאס על קרפצ'יו קולרבי, המוגש עם טחינה צ'ילי חריפה. המתכון קל להכנה, עשיר בטעמים, מעוצב וחגיגי, מתאים לארוחה זוגית או לאירוח עם חברים ומשפחה.

 

סשימי אינטיאס עם קרפצ'יו קולורבי וטחינה חריפה. צילום: שירן כהן

מצרכים ל-3-2 מנות

200 גרם פרוסות דג אינטיאס

1 קולרבי

2 צנוניות בייבי

1 בצל שאלוט קצוץ

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

צרור עלי עירית קצוצה

3-2 כפות שמן זית

לטחינה:

1/4 כוס טחינה גולמית טורקיז

1 כפית צ'ילי יבש

1/2 כוס מים

צרור עלי כוסברה

1/2 לימון סחוט למיץ

1/2 כפית מלח

הכנה

חותכים את פרוסות הדג בקוטר של הקולרבי.

פורסים את הקולרבי לפרוסות דקיקות של קרפצ'יו.

פורסים שתי צנוניות על מנדולינה בפריסה דקה.

מרכיבים את המנה: מסדרים על כל פרוסת קולרבי שתי פרוסות סשימי אינטיאס, פרוסת צנונית, מעט שאלוט קצוץ, עירית קצוצה וצ'ילי אדום קצוץ דק קטן.

מכינים את הטחינה: לכוס של מוט בלנדר מכניסים טחינה, צ'ילי יבש (אפשר להוסיף שני סנטימטר של צ'ילי אדום טרי), מעט כוסברה, מלח, לימון ומים, וטוחנים הכול לטחינה חלקה.

מזליפים מעל כל קרפצ'יו וסשימי מהטחינה, ומעל הכול שמן זית.

מגישים.

 

סשימי אינטיאס עם קרפצ'יו קולורבי וטחינה חריפה. צילום: שירן כהן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן