מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לפיצה בסיסית

14/02/2024
זמן קריאה: 1 דק'

מתכון של מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, לפיצה בסיסית, באדיבות סולתם.

 

צילום: גל בן זאב

חומרים ל-4 פיצות אישיות (בקוטר צלחת עיקרית של כ-30 ס"מ)

לבצק:

500 גרם קמח לפיצה

1 כף מלח

2 כפות סוכר

1 שקית שמרים יבשים (10 גרם)

1/3 כוס מים

1 ורבע כוסות מים פושרים

1/3 כוס שמן זית

לרוטב עגבניות:

3 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

1 וחצי כוסות עגבניות מרוסקות

2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות

1 כף סוכר

מלח לפי הטעם

לציפוי:

חצי קילו מוצרלה מגוררת - אפשר לשלב גם כדורי מוצרלה רכה

עלי אורגנו

עלי בזיליקום

מעט שמן זית

הכנה

לבצק: בקערת מיקסר גדולה לשים את כל החומרים כ-20 דקות במהירות נמוכה, לקבלת בצק רך ואחיד.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים דקה נוספת.

מכסים ומתפיחים במקרר ללילה. אם אין זמן, מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים, לא פחות.

לרוטב: מחממים במחבת שמן זית ומזהיבים את קוביות הבצל ופרוסות השום.

מוסיפים עגבניות וסוכר, מתבלים במלח ומבשלים כ-7 דקות על אש נמוכה.

מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.

הרכבת הפיצה: מחלקים את הפיצה לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק ועגול.

מניחים כל עיגול על תבנית פיצה ייעודית, מורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות, מסדרים תערובת של מוצרלה יבשה ופיסות מוצרלה רכה.

מתבלים במעט שמן זית ועלי אורגנו.

מחממים בתנור בחום הגבוה ביותר (300-250 מעלות) על אבן שמוט או משטח פאסט אנד קראסט.

אופים כ-15 דקות על האבן או המשטח עד ששולי הבצק משחימים.

מוציאים מהתנור ומפזרים עלי בזיליקום.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן