מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לפיצה דקה ברבע שעה

15/02/2024
זמן קריאה: 1 דק'

הכנת פיצה ביתית עשויה להיות פעילות מהנה לילדים ולכל המשפחה. הכנתה אינה מסובכת, מהירה ואינה מצריכה מצרכים רבים. כדי שהתהליך יהיה פחות מלכלך ודביק, רצוי לבצע את כל ההכנות על גבי נייר אפייה. נייר האפייה עשוי לשמש משטח עבודה מוגדר, יגרום לבצק לא להידבק לתחתית ויהפוך אותה לקריספית וטעימה.

לפניכם מתכון לפיצה דקה בקוטר של כ-30 ס"מ ברבע שעה של עבודה, באדיבות מותג הוסטס.

זמן הכנה כולל: 15 דקות.

 

צילום: אינטרסן

מצרכים ל-4

מרכיבים לבצק פיצה:

  • 1 כפית שמרים יבשים
  • חצי כפית סוכר לבן
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 2 כוסות קמח רב תכליתי
  • 1/2 כפית מלח
  • תוספות לפי טעם אישי
  • נייר אפייה

הכנה

הכנת הבצק: בקערה קטנה ממיסים שמרים וסוכר במים פושרים. מניחים את הקערה בצד למשך 5 עד 8 דקות כדי לאפשר לשמרים להתרכך ולתסוס.

מערבבים כוס ושלושת רבעי של קמח עם מלח בקערה גדולה נפרדת, יוצקים לתערובת השמרים ובוחשים היטב עד שהבצק מתגבש.

מפזרים מעט קמח על נייר האפייה, מעבירים אליו את הבצק וממשיכים ללוש שתי דקות נוספות עד שמתקבל בצדק אחיד. אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף את רבע כוס הקמח שנותרה.

לאחר מכן מרדדים את הבצק לצורה הרצויה - עיגול או מלבן. מניחים נייר אפייה משומן בתבנית התנור ומעבירים אליה את הבצק.

הכנת רוטב עגבניות: משתמשים ברטבים מוכנים על בסיס 100% עגבניות טריות. מוסיפים עגבנייה טרייה מגורדת, עלי בזיליקום, אורגנו לפי הטעם, תבלינים יבשים של מלח, פלפל ומעט אבקת שום - למי שאוהבים.

יוצקים את הרוטב על גבי בצק הפיצה המוכן ומוסיפים תוספות שאוהבים - מוצרלה מגורדת, תערובת של גבינות, זיתים, עלי בזיליקום, פלפלים ירוקים קצוצים, עגבניות שרי, פטריות פרוסות או כל תוספת אחרת.

מחממים את התנור ל-220 מעלות ומניחים לפיצה להתבשל 10-8 דקות עד להזהבה.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן