מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לפרגית טנדורי וסלט מלפפונים על חצילים שרופים עם טחינה

19/03/2024
זמן קריאה: 0.5 דק'

במסגרת יום המעשים טובים ה-18 של עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון, שמתקיים השנה ב-19 במרס, שף שאול בן אדרת מגיע לעמותת לשובע כדי לבשל עם המפונים של נתיב העשרה, רעים ויד מרדכי ארוחת גורמה עם חומרי גלם בסיסיים למען הנזקקים. שרי אריסון, שיזמה את יום מעשים טובים: "אם נחשוב טוב, נדבר טוב, נעשה טוב ונשמור על היחד, העתיד שלנו יהיה טוב יותר."

 

צילום: שאטרסטוק

מצרכים ל-2 מנות

4 מדליונים של פרגיות במשקל 100 גרם כל אחד

2 כפות של תערובת טנדורי הודית

2 כפות של שמן זית

מצרכים לחצילים שרופים עם טחינה:

2 חצילים

1/4 כוס טחינה

2 שיני שום

1/4 כפית מלח

מצרכים לסלט מלפפונים:

2 מלפפונים ירוקים

1/2 כפית פרג שלם

1/2 כפית שמן שומשום

1 כפית חומץ תפוחים

1 כפית סילאן

2 צנוניות

מלח ופלפל

הכנה

להשרות את הפרגית עם כף שמן זית בתערובת טנדורי כשעה במקרר.

במחבת חמה עם כף שמן זית לצלות את העוף 3 דקות מכל צד.

הכנת חצילים שרופים:

לשרוף את החצילים על אש גלויה עד שמתייבשים והקליפה שחורה ושרופה.

לקלוף ולהשאיר חצי מכמות הקליפה.

להעביר למעבד מזון עם שאר המצרכים.

לטחון עד לקבלת קרם חצילים

הכנת סלט מלפפונים:

עם קולפן להכין סרטים של מלפפון ירוק.

לקלוף לאורך, כולל הקליפה.

את הצנונית לפרוס לטבעות דקות.

לערבב עם שאר המרכיבים.

אופן ההגשה:

למרוח על הצלחת את קרם החצילים, להניח את הפרגית ומעליה סלט מלפפונים.

ב-19.3 מתקיים "יום מעשים טובים". היכנסו לאתר ותמצאו אלפי אפשרויות התנדבות

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן