מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לקדירת אורז מלא עם עדשים וירוקים

22/11/2023
זמן קריאה: 1.5 דק'

אוכל מנחם בהגדרתו הוא מזון שנאכל בזמן שאדם זקוק לנחמה ומתנחם באוכל, בגלל ערכו הנוסטלגי או הסנטימנטלי. כנס אוכלים בריא ה-14 ושירן אגמי, מתכונאית תזונה טבעית ומנחת הפודקאסט תזונה מושכלת, מגישים מתכון לקדירת אורז מלא עם עדשים ושפע של ירוקים, עם דגש בהזנה וחיבור לאדמה. המתכון קל להכנה, מכיל דגנים מלאים, קטניות וירוקים, עשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים ומסייע להקטין את רמת החרדה והסטרס בגוף.

בכנס אוכלים בריא ה-14 שיתקיים בתיאטרון גבעתיים בימים ה' ו-ו', 24-23 בנובמבר, תעביר שירן אגמי סדנא לאימוץ כלים מעשיים מתחום האימון לשינוי תזונתי.

 

קדירת אורז מלא עם עדשים ושלל ירוקים. צילום: שירן אגמי

מצרכים

1 כוס אורז מלא עגול שטוף היטב

1 תפוח אדמה גדול מקולף ופרוס לפרוסות

1 כוס עדשים ירוקות מבושלות למחצה/מוכנות

1 עגבנייה מרוסקת

חופן ירוקים קצוצים דק: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע, גבעול סלרי

15-10 עלי חסה

3 כפות שמן זית

3 כפיות שטוחות מלח

מעט פלפל שחור

1/2 ליטר מים רותחים + 1 כוס מים רותחים

2 כפיות מלח שטוחות

1/2 כפית כורכום

הכנה

בקערה מערביים את כל מרכיבי הקדרה: אורז מלא, תפוח אדמה, עדשים ירוקות מבושלות למחצה או מוכנות מקופסה, ירוקים קצוצים, עגבנייה מרוסקת, 1 כף שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ומעט פלפל. מערביים היטב ומניחים בצד.

ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה. כשהמים מבעבעים מוסיפים עלי חסה ומבשלים 8 דקות. מעבירים את עלי החסה למי קרח לכמה דקות כדי שהבישול ייעצר, ומוציאים לייבוש על מגבת מטבח.

בסיר קדירה או בסיר מיועד לתנור מרכיבים את המנה: מזליפים 2 כפות שמן זית, מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית, שופכים מעל את תערובת האורז והעדשים, ובין לבין מניחים את עלי החסה. מניחים מעל עלי חסה נוספים לעיטור, ומפזרים פלפל שחור גרוס.

שופכים את הנוזלים: חצי ליטר מים רותחים וכוס מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות מלח שטוחות, 1/2 כפית כורכום ומעט פלפל שחור.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך חצי שעה. כעבור חצי שעה מנמיכים את החום ל-180 מעלות למשך שעה וחצי נוספות.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן