מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לקציצות בקר עם טחינה, רוטב עגבניות ושעועית ירוקה

09/11/2023
זמן קריאה: 1.5 דק'

יצרנית הטחינה טורקיז מגישה עם השף אבי ביטון מתכון לקציצות שילדים אוהבים במיוחד, עם טחינה גולמית שמעניקה לקציצות רכות וטעם נהדרים, ברוטב עגבניות עשיר עם שעועית ירוקה פריכה וטעימה. המתכון מתאים להכנה עם הילדים, ונפלא להגשה בארוחת צוהריים או ערב.

 

קציצות בקר עם טחינה ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה. צילום: שני בריל

מצרכים ל-4 מנות

500 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ

1 גזר קצוץ

4 כפות טחינה גולמית טורקיז

3 כפות גדושות קמח חומוס

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

לרוטב

150 גרם שעועית ירוקה

1 בצל קצוץ

4 שיני שום

1 צרור עלי סלרי קצוצים

1 פחית עגבניות מרוסקות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כוס מים

מעט שמן זית לטיגון

הכנה

1. בקערה רחבה מערבבים את חומרי הקציצות עד שמתקבלת מסה אחידה ומגובשת.

2. יוצרים מהמסה קציצות בגודל כדור פינג פונג.

3. מחזירים את הכדורים לקערה, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושמים בקירור חצי שעה.

4. מכינים את הרוטב: מטגנים במעט שמן זית במחבת בצל, שום, שעועית ועלי סלרי.

5. מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.

6. מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים 30 דקות נוספות.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן