מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לקרפ סוזט ברוטב חמוציות

06/02/2024
זמן קריאה: 0.5 דק'

חברת פרימור, יצרנית של מיצים סחוטים טבעיים בישראל, מגישה לרגל יום המשפחה, עם הבלוגרית אולגה טוכשר (המרכיב הסודי), מתכון משגע לקרפ סוזט, המורכב מקרפ ומרוטב חמוציות מתוק ומענג. המתכון קל להכנה ומתאים להגשה ביום המשפחה, לחגיגה משפחתית משמחת.

 

קרפ סוזט ברוטב חמוציות. צילום: אולגה טוכשר

מצרכים לארבעה קרפים

2 ביצים

2 כפות סוכר

300 מ"ל (1 ורבע כוסות) חלב או חלב צמחי או מים

100 גרם (1/2 כוס + 3 כפות) קמח

מעט שמן לטיגון

לרוטב חמוציות:

120 מ"ל (1/2 כוס) נקטר חמוציות של פרימור

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

50 גרם חמאה או שמן קוקוס

להגשה: כדור גלידה וניל/וניל עוגיות

הכנה

מכינים את הבלילה: טורפים היטב ביצים, סוכר, חלב וקמח בקערה גדולה, עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה. מניחים בצד ל-10 דקות בערך.

מחממים מעט שמן במחבת נונסטיק ויוצקים תוך כדי תנועה סיבובית כחצי כוס מהבלילה. משטחים את הבלילה על פני המחבת ומטגנים על להבה בינונית עד שקצוות הקרפ מתחילים להשחים קלות. הופכים בזהירות לצד השני.

ממשיכים עם יתר הבלילה.

עורמים את הקרפים בצלחת זה על זה ומכסים כדי שיישארו רכים.

מכינים את הרוטב: יוצקים לאותה מחבת את מיץ החמוציות, מוסיפים סוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים חמאה ומערבבים את התערובת עד שהחמאה נמסה ונטמעת ברוטב.

מוסיפים למחבת את הקרפים, זה אחר זה, ומטגנים קצרות ברוטב משני הצדדים. מקפלים כל קרפ לחצי, וקיפול נוסף לרבע.

מעבירים את הקרפים לצלחת הגשה, יוצקים מעל את שאריות הרוטב, מניחים כדור גלידה ומגישים.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן