מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון לרטטוי עם ירקות לפסח

11/04/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת דורות, יצרנית מוצרי תיבול קפואים, מגישה לרגל חג הפסח מתכון מרהיב וטעים לרטטוי ירקות צבעוני וחגיגי. המתכון קל הכנה, מערב שימוש בטבליות בצל מטוגן ועשבי תיבול איטלקי של דורות, המאפשרות בישול פשוט וללא מאמץ. המנה מתאימה כמנה ראשונה או כתוספת למנה העיקרית בסעודת החג.

 

רטטוי חגיגי לפסח, מתכון של חברת דורות. צילום: גיא מועלם

מצרכים (ל-8-6 מנות)

2 חצילים קטנים

2 זוקיני

2 בצל סגול

3 עגבניות טריות (רצוי מסוג תמר)

4 פלפלים אדומים

לרוטב העגבניות:

1 כוס עגבניות מרוסקות (240 מ"ל)

2 קוביות בצל קצוץ ומטוגן דורות

1 פלפל גמבה קצוץ

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

שמן עשבי תיבול:

4 כפות שמן זית

5 קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי של דורות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

הכנה

1. מקלפים את החציל והבצל הסגול ופורסים את כל הירקות לעובי בין חצי ל-1 ס"מ בעזרת סכין או מעבד מזון עם סכין פריסה.

2. בתבנית פיירקס עגולה מערבבים את כל החומרים של רוטב העגבניות בעזרת כף, ומפזרים באופן אחיד על התחתית. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מערבבים את כל מרכיבי שמן עשבי התיבול בצנצנת קטנה ומניחים בצד.

4. מסדרים בתבנית מעל הרוטב את הירקות בצורת ספירלה מהמעגל החיצוני, עד שמסיימים את כל הירקות.

5. מפזרים חצי משמן עשבי התיבול על הירקות, מכסים ואופים במרכז התנור למשך 20 דקות. לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים כ-20 דקות נוספות עד שהירקות מוכנים ומקבלים חריכה קלה.

6. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את שמן עשבי התיבול שנותר.

מגישים חם.

 

בצל קצוץ ומטוגן של דורות | עשבי תיבול לבישול איטלקי של דורות. צילום: גיא מועלם

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן