מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון לשיפודי כרוב ברוטב טחינה
29/04/2025
זמן קריאה: 1 דק'
חברת אחוה, יצרנית מובילה בישראל של טחינה וחלוה, מגישה לרגל יום העצמאות מתכון ססגוני: שיפודי כרוב ברוטב טחינה. שיפודי הכרוב בשני צבעים עם רוטב טחינה עשיר בסגנון אסיאתי, נצלים על המנגל או בתנור. המתכון קל להכנה ומתאים לחגיגה משפחתית על האש, כתוספת וכמנה לצמחונים.
מצרכים לארבעה שיפודים
- 1/2 כרוב אדום
- 1/2 כרוב לבן
- 1/4 כוס שמן זית
לרוטב טחינה:
- 1/2 כוס טחינה גולמית מסורתית של אחוה
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 פיסת ג'ינג'ר (כ-1 ס"מ)
- 1 כף סילאן
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/4 ליים סחוט למיץ
- 1 כוס מים קרים
הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות (או מנגל).
- חותכים את הכרוב האדום ואת הכרוב הלבן לאורכם ולרוחבם, לקבלת קוביות. משפדים את הקוביות על שיפוד ברזל ומברישים בשמן זית.
- מניחים על המנגל או מכניסים לתנור למשך כ-20 דקות, עד ששולי הכרוב נצרבים קלות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את רכיבי הרוטב ומוסיפים מים עד לקבלת רוטב במרקם של טחינה.
- מניחים את שיפודי הכרוב על צלחת הגשה, מזלפים מעל רוטב טחינה ומגישים.
צילום: הדס ניצן
תגובות