מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון מהיר לשקשוקה

מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל |  
28/12/2023
זמן קריאה: 1.5 דק'

שקשוקה היא מאכל מזרח תיכוני פופולרי, טעים, קל ומהיר הכנה. השקשוקה מורכבת מביצים עלומות, רוטב עגבניות ופלפל חריף, בתיבול מגוון של שום, כמון, פפריקה, בצל ועוד. היא משמשת כארוחה בכל שעות היום: ארוחת בוקר, בראנץ' או ארוחת ערב.

המנה רב-תכליתית וניתנת להתאמה במגוון דרכים, עם מרכיבים כגון גבינת פטה, תרד, זוקיני וירקות אחרים, בהתאם להעדפות או טעם אישי. ההגשה נוחה, קלה, ישירות למרכז השולחן עם המחבת, לצד לחם, פיתה או באגט פריך לספיגת הרוטב.

להלן דרכים לשדרוג מנת שקשוקה קלסית עם טוויסטים ים-תיכוניים. הטיפים והמתכון מרשת סולתם - כלי בית ומטבח.

הוסיפו עשבי תיבול טריים: שפרו את טעמה של השקשוקה על ידי הוספת עשבי תיבול טריים בנדיבות, כגון פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, טימין ורוזמרין. פזרו בנדיבות רגע לפני ההגשה, לריענון המנה.

שדרגו את השקשוקה עם גבינות: השתמשו בגבינות ים-תיכוניות המשתלבות נהדר עם שקשוקה: גבינת עיזים, קוביות חלומי ופיזור פרמזן מעל. אפשר לפזר מעל הביצים או במהלך בישול הרוטב.

הוסיפו ירקות ים-תיכוניים: ירקות ים-תיכוניים ישדרגו את טעמה של המנה ויוסיפו לה מרקם. לדוגמה: ארטישוק, עגבניות מיובשות, חצילים קלויים וזיתים.

תבלינים: התאימו את כמות התבלינים להעדפות האישיות. הוסיפו ממרחים כגון עריסה, פפריקה מעושנת, סומאק וזעתר לרוטב העגבניות.

תוספות ליד השקשוקה: במקום לחם או פיתה מסורתיים, הגישו עם השקשוקה תוספות ים-תיכוניות כגון טבולה, חומוס או סלט יווני מרענן. אלו יוסיפו גיוון לארוחה וישלימו טעמים.

 

צילום: גל בן זאב, באדיבות סולתם

חומרים ל-4 מנות

8 ביצים

4 עגבניות קטנות אדומות ובשלות או 16 עגבניות שרי חתוכות לקוביות

2 יחידות פלפל שושקה חתוך לפרוסות דקות

2 שיני שום פרוסות

3 כפות שמן זית

1 כוס רוטב עגבניות חלק (כמו זה שנמכר בבקבוקי זכוכית)

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

פפריקה לפי הטעם

הכנה

מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את השום. מוסיפים עגבניות ופלפלים, ומבשלים על אש קטנה כ-8 דקות. מוסיפים רוטב עגבניות וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.

מתבלים במלח, פפריקה ופלפל, יוצרים שקערוריות בתוך הרוטב ויוצקים ביצה לתוך כל שקערורית. מתבלים את הביצים במלח ופלפל.

מבשלים על להבה נמוכה עד למידת העשייה הרצויה.

 

צילום: גל בן זאב, באדיבות סולתם

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן