מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון: מרק כרובית צלויה ללא גלוטן

23/10/2023
זמן קריאה: 2 דק'

עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות וללא גלוטן מהתפריט, מציעה מתכון קליל ומהיר למרק כרובית צלויה בתנור לצד קרקר פרמז'ן. המתכון ללא גלוטן ודל פחמימה, על בסיס בצק גבינה וקמח שקדים.

הצלייה של הכרובית נותנת טעם עשיר ועמוק למרק. אליו מצטרף טעמו החזק ואגוזי של השמן פשתן. את שמן הפשתן לא מחממים או מבשלים משום שנקודת העשן שלו נמוכה יחסית. כדי ליהנות מסגולותיו הבריאותיות, אפשר להוסיפו כ"פיניש" למרקים, לרטבים ולשייקים. במקרה של המרק הזה, נזלף כמה טיפות של השמן מעל המרק החם לפני ההגשה, להעשרת הטעם והערכים התזונתיים של המנה.

 

מרק כרובית ומקל פרמזן של עדי גבירצמן - התפריט. צילום עצמי

מצרכים ל-4 מנות

כרובית אחת בינונית

3 כפות של שמן אבוקדו/זית (מחולק ל-2 כפות + כף)

1 כפית מלח הימלאיה גס

1/2 כפית פלפל

3 שיני שום כתוש

3 כפות מרווה קצוצה (מחולק)

3.5 כוסות ציר מרק עוף/מרק ירקות

חתיכת קליפה של גבינת פרמז'ן (הקצה הקשה של הגבינה)

50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

לקישוט והגשה:

חופן שקדים לבנים פרוסים וקלויים קלות

1 כף שמן פשתן (כמה טיפות מעל כל מנה)

1 עלה מרווה

הכנה

1. לחמם תנור ל-C200.

2. לחתוך את הכרובית לפרחים, לתבל עם 2 כפות שמן זית ומלח גס, ולהכניס לתנור ל-30 דקות, עד להזהבה.

3. בסיר עמוק ורחב לחמם כף שמן זית ולטגן את השום והמרווה כ-2 דקות.

4. להוסיף לסיר פרחי כרובית ואת ציר המרק ולהביא להרתחה.

5. להוסיף את קליפת הפרמז'ן ולבשל על אש בינונית כ-15 דקות, עד שהכרובית רכה לגמרי.

6. להוציא מהסיר את קליפת הפרמז'ן, ובעזרת מוט בלנדר לטחון את רכיבי המרק עד לקבלת תערובת חלקה לגמרי ואחידה.

7. לטעום ולתקן את התיבול של המרק. להוסיף את גבינת הפרמז'ן המגורדת ולערבב עד שהגבינה נמסה לחלוטין.

8. במחבת קטנה לקלות קלות את השקדים והמרווה.

9. להעביר את המרק לקעריות. מעל כל קערית לזלף מעט שמן פשתן ולפזר מהתערובת של השקדים והאגוזים.

10. להגיש חם עם קרקר פרמז'ן בצד.

מצרכים לקרקר פרמז'ן דל פחמימה

3.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת

1.5 כוסות קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה טרופה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת דק

הכנה:

1. לחמם תנור ל-C200.

2. בקערה עמוקה לערבב יחד קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח.

3. בקערה שמתאימה למיקרו לחמם גבינת מוצרלה להמסה (כ-2 דקות על חום מרבי). אפשר להמיס גם בבן מרי.

4. להוסיף לקערה של הגבינה ביצה, ולערבב יחד במהירות.

5. להוסיף לקערה את תערובת הקמח, לערבב וללוש לקבלת כדור בצק (אם הבצק דביק מדי לעבודה, אפשר להוסיף 2-1 כפות קמח שקדים).

6. לחלק את הבצק ל-2 חתיכות ולרדד כל אחת מהן בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה.

7. לפזר בנדיבות פרמז'ן (כמחצית מהכמות) מעל חתיכה אחת מרודדת. להניח מעליה את החתיכה השנייה של הבצק, ולפזר מעליה את שאר של הפרמז'ן.

8. בעזרת סכין אן גלגלת פיצה לחתוך רצועות של הבצק והגבינה.

9. אחרי שיש רצועות, לתפוס כל רצועה (2 שכבות של בצק עם פרמז'ן) משני קצוות בשתי הידיים ולסובב עד לקבלת צורה של "בורג". לסובב את כל הרצועות ולהניח באופן מעט מרווח על תבנית האפייה.

10. להכניס לתנור ל-12-10 דקות, עד להזהבה.

לצנן מעט לפני ההגשה. לאחסן בכלי סגור ובמקום מוצל 4-3 ימים. אפשר לחמם קלות בטוסטר לפני ההגשה.

 

למתכונים נוספים

 

מרק כרובית ומקל פרמזן של עדי גבירצמן - התפריט. צילום עצמי

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן