מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון פטנט למלאווח סינייה עם טחינה

29/10/2023
זמן קריאה: 1 דק'

בימים אלה, כשהילדים בבית והמדינה כולה מתגייסת למאמץ המלחמתי, נחוץ אוכל פשוט וקל להכנה, ובעיקר שיהיה משביע וטעים. חברת אחוה, יצרנית טחינה מהמובילות בישראל, מגישה עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי מתכון למאפה מלאווח במילוי בשר עם צנוברים וטחינה מבעבעת. המנה קלה להכנה. 10 דקות עבודה, ויש לכם ארוחה מהנה כל המשפחה.

 

צילום: שניר (סופגי) גואטה

מצרכים ל-6 מנות

1 חבילה מלאווח מופשר (6 יחידות)

1 בצל קצוץ

1/2 ק"ג בשר טחון

צרור פטרוזיליה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית מלח

1/4 פלפל שחור

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית מלאה של חברת אחוה

1 לימון סחוט למיץ

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

להגשה: 2 כפות צנוברים, 2 עגבניות מגורדות, צרור פטרוזיליה קצוצה

הכנה

מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים בשר ותבלינים.

ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. לאחר שכל הבשר משנה את צבעו, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה. מטגנים 3-2 דקות נוספות.

במחבת יצוקה וחמה מכינים את המלאווח כמעט עד הסוף. מורידים את המלאווח מהאש ומניחים עליו ממלית הבשר.

מכינים את הטחינה: בקערה מערבבים טחינה גולמית, מיץ לימון, מים ומלח. מפזרים על כל יחידת מלאווח 3-2 כפות טחינה מעל הבשר.

מכניסים את המלאווח לתנור ל-5 דקות אפייה, עד שהטחינה מוקרמת.

מפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד עגבניות מגורדות.

 

צילום: שניר (סופגי) גואטה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן