מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון פירות על מקל בציפוי שוקולד-קרמל

19/03/2024
זמן קריאה: 0.5 דק'

יום השוקולד-קרמל הבינלאומי שחל מדי שנה ב-19.3 עושה כבוד לאחד הממתקים האהובים על אנשים רבים בכל הגילים בארץ ובעולם. השילוב של שני הטעמים יחד הוא אחד הזיווגים הטעימים ביותר בהיסטוריה.

לקראת יום זה מעניקה חברת הוסטס מתכון קל, מהנה, טעים ואפילו בריא, המשלב את השוקולד והקרמל עם פירות העונה.

 

צילום: אינטרסן

מצרכים

100 גרם סוכר (כוס סוכר)

50 גרם שוקולד מכל סוג

120 מ"ל שמנת להקצפה (עשירה בשומן 38%) (אפשר להמיר את השמנת בחצי כמות מים)

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות (רכה מעט)

מעט תמצית וניל

הכנה

מניחים את הסוכר בסיר שטוח (שכבה אחידה), על להבה בינונית-גבוהה.

מערבבים בעדינות את הסיר עם כף עץ, או מנענעים אותו לצדדים עד שצבע הסוכר נהפך לחום דבש.

בו בזמן מחממים את השמנת עד להרתחה מלאה.

מוסיפים לאט-לאט את החמאה לסוכר המקורמל ומערבבים יחד לתערובת אחידה.

מוסיפים את השמנת הרותחת. השמנת תבעבע מאוד. להמשיך לערבב 10 דקות, ותוך כדי להוסיף תמצית וניל עד להסמכה מלאה.

מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ומערבבים.

מצננים את הרוטב ושומרים לכל שימוש. אם התערובת מתקשה, אפשר לחמם במיקרוגל כמה דקות.

נועצים כל פרי על שיפוד עץ: תפוחי עץ, תותי שדה, תמרים, ומצפים ברוטב. מפזרים תוספת: שבבי קוקוס, גרידת תפוז, שברי שקדים, סוכריות וכדומה. טובלים את הפרי ברוטב, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, ומקררים עד להתייצבות.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן