מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכונים לפסח: פנקייק מצה-בריי מתוק ולזניה

14/04/2024
זמן קריאה: 1 דק'

המתכונים באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.

מרכיבים לפנקייק מצה-בריי מתוק

4 מצות שבורות לחתיכות קטנות

מים רותחים

4 ביצים טרופות

1/2 כוס חלב

3 שקיות ממתיק מלאכותי מתאים לבישול

1/2 כפית גרידת תפוז או גרידת לימון

כפית תמצית וניל

ספריי שמן בטעם חמאה

לציפוי:

2 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון

הכנה:

מניחים את שברי המצות בקערה, יוצקים מעליהם מים רותחים, משרים שתי דקות ושופכים את המים שנשארו (סוחטים עוד קצת).

טורפים את הביצים עם החלב, יוצקים מעל המצות ומחכים כמה דקות, עד שהמצות רכות.

מערבבים היטב עם הממתיק והתיבול.

מחממים מחבת מתאימה ומתיזים מעט ספריי שמן. יוצקים כף מתערובת המצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

מערבבים סוכר וקינמון בקערה, ומפזרים מעל המצה-בריי בעודן חמות.

 

פנקייק מצה. חלי ממן יחסי ציבור

מרכיבים ל-4-3 מנות לזניה לפסח

לרוטב:

שמן בספריי

1 בצל גדול קצוץ דק

1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק

4 עגבניות מקולפות ומגוררות

2 כפות רסק עגבניות

שן שום כתושה

מלח, פלפל לבן

1 כוס מים רותחים

ללזניה:

גביע קוטג' 5%

ביצה

1/3 כוס חלב

4 מצות מלאות

1/3 כוס פתיתי עמק (60 גרם)

הכנה:

הכנת הרוטב: מאדים בצל בתרסיס שמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים פלפל אדום קצוץ ומאדים כחמש דקות. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, שום כתוש, תבלינים ומים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה. מניחים מעט להצטנן.

אופן הכנת הלזניה: מערבבים את הקוטג' עם הביצה והחלב.

לתוך תבנית חסינת אש שהגודל שלה מתאים למצה שלמה שופכים חמישית מרוטב העגבניות. מעליו מניחים את המצה הראשונה. מעל המצה מפזרים חמישית מרוטב העגבניות ושליש מתערובת הקוטג'. מכסים במצה השנייה. מרכיבים את שתי המצות האחרונות באותו האופן (רוטב עגבניות, תערובת קוטג' ומצה). על המצה העליונה מורחים את חמישית הרוטב שנשארה ומפזרים גבינה מגוררת.

אופים בתנור בחום בינוני כ-20 דקות.

 

לזניה. חלי ממן. צילום: שאטר סטוק

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן